Aloe vera is de superman van de botanische wereld, het zit vol vitamines, mineralen en ontstekingsremmende onderdelen die irritatie genezen. Naast het opwekken van elektriciteit, kun je met aloe vera dus nagenoeg alles. Oh nee elektriciteit opwekken kan het ook! Maar daar hebben we het nu niet over. Is aloe vera geschikt om te gebruiken als huidverzorging en waarom moeten we dit proberen? Wij zochten het voor jullie uit!


1. Het vervaagt littekens en donkere plekken

Als je littekens hebt van bijvoorbeeld acne, kun je aloe vera goed gebruiken. Het groene wondermiddel stimuleert namelijk het aanmaken van collageen in je huid, wat ervoor zorgt dat littekens minder zichtbaar worden. Ook werkt het tegen hyperpigmentatie of donkere plekken omdat het je huid lichter kan maken.

2. Het verzacht verbranding van de zon

Aloe vera staat erom bekend dat het een verkoelend en verzachtend effect heeft. Dit is precies wat je huid nodig heeft wanneer het verbrandt is. De roodheid zal erdoor verminderen en he zal ook het vervellen (dat vaak komt na het verbranden) verminderen.

3. Het verlicht eczeem en psoriasis klachten

Het brandende en jeukende gevoel van psoriasis of eczeem kunnen je enorm in de weg zitten. Gelukkig zijn er middelen die je kan gebruiken tegen deze vervelende klachten. Aloe vera verzacht het brandende gevoel en de jeuk, ook geeft het je huid de hydratatie de het nodig heeft.

4. Het is een natuurlijke exfoliant

Aloe vera bevat salicylzuur, dat voorkomt in veen skincare producten. Dit heeft een exfoliërend effect, wat wil zeggen dat het op milde wijze de dode cellen op de bovenste huidlaag verwijdert. Zo verdwijnt ook overtallig vuil en talg van je huid en krijg je er een stralendere uitstraling van!

5. Het werkt tegen wallen en donkere kringen

Zoals we al zeiden stimuleert deze superman onder de planten de aanmaak van collageen. Dit helpt naast het verminderen van (acne)littekens, ook tegen zwelling en het helpt bij het ontwikkelen van nieuwe huid. Zo zie je er frisser uit dan ooit!