Puistjes zijn erg vervelend. Ze kunnen pijn doen en je kunt je er flink onzeker door voelen. Vooral als je alle skincare tips volgt, crèmetjes smeert en die reep chocolade laat liggen en er toch niet vanaf komt. Misschien is er dan iets anders aan de hand. Komen de puistjes telkens op dezelfde plek terug? Je huid is eigenlijk de spiegel van je gezondheid: wat er vanbinnen niet goed gaat zie je aan de oppervlakte terugkomen. Ontstekingen van je huid die steeds op dezelfde plek terugkomen kunnen duiden op een gezondheidsprobleem. Lees hier wat de plek van je puistjes over je gezondheid zegt. 

Voorhoofd

Heb je veel puistjes op je voorhoofd? Dan zou het goed kunnen dat je problemen hebt met je spijsvertering. Daarnaast kan het komen doordat je veel stress hebt, wat sowieso een slecht effect heeft op je algemene gezondheid. We schreven al eens eerder over de effecten van stress op je huid en wat je er aan kunt doen. Zorg dat je voldoende slaapt (minstens 7 uur), veel water drinkt en toegevoegde suikers vermijdt. Wist je dat je om helemaal uit te rusten maar liefst 7 vormen van rust nodig hebt?

Tussen je wenkbrauwen

Bij puistjes bij je wenkbrauwen kan het zo zijn dat je een slechte bloedsomloop hebt. Is het iets te gezellig geweest de afgelopen tijd? Het kan namelijk komen doordat je te veel alcohol drinkt en te veel vet binnenkrijgt. We zullen het dus herhalen: voor een stralende huid is het belangrijk dat je op je voeding let! Vermijd alcohol en sigaretten en ga niet nog snacken vlak voor je gaat slapen.

Kin

In de meeste gevallen hebben puistjes op de kin te maken met hormonen. Dit is erg vervelend en daar is helaas weinig aan te doen. Wil je er vanaf? Dan is een consistente huidverzorgingsroutine key en is het misschien ook tijd om met je huisarts je anticonceptie te bespreken. Of check onze tips om je hormonen in balans te houden. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je te veel aan je gezicht zit. Probeer dit dus te vermijden en was je handen regelmatig.

Wangen

Ook puisten op deze plek kunnen wijzen op te veel stress. Verder kan het ook te maken hebben met long- of leverproblemen. Of simpelweg een vieze make-up kwast en een kussensloop wat niet meer zo fris is. Zorg dus dat alles wat in aanraking komt met je gezicht schoon is.

Lippen

Deze plek is extra vervelend omdat het behoorlijk veel pijn kan doen. Dit kan met je darmen te maken hebben, maar het kan ook gebeuren door pittig of gefrituurd eten. Heb je hier last van? Eet dan veel groenten en fruit.

Neus

Puistjes op je neus is ook geen pretje. Dit kan komen door een te hoge/lage broeddruk of aan een vitaminen tekort. Vermijd vlees en zout en zorg ervoor dat je genoeg Vitamine B binnenkrijgt.

Oren

Ook puistjes op je oren zijn erg vervelend. Dit kan komen omdat je nieren niet goed functioneren. Ook kan het zo zijn dat je niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Drink dus voldoende water en eet vers fruit om dit te voorkomen.

Nu je weet wat de plek van puistjes over je gezondheid zegt, hopen we dat je hiermee de oorzaak te pakken hebt. Smeer vooral niet te veel make-up op je gezicht om de puistjes te bedekken. Hiermee vererger je het probleem alleen maar ookal is het nog zo verleidelijk. Wil je je huid even flink verwennen? Ga aan de slag met zelfgemaakte gezichtsmaskers! Ben je benieuwd naar onze toptips voor een stalende huid, lees dan zeker even dit artikel waarin we je 15 tips geven.