Puistjes zijn erg vervelend. Vooral als je ondanks het afstaan van die heerlijke reep chocolade en het gebruik van huid reinigende crèmes er maar niet van af lijkt te komen. Misschien is er wat anders aan de hand. Komen de puistjes telkens op dezelfde plek terug? Dan kan dit betekenen dat je een ander gezondheidsprobleem hebt. Dit zegt de plek van puistjes over je gezondheid.


Voorhoofd

Heb je veel puistjes op je voorhoofd? Dan zou het goed kunnen dat je problemen hebt met je spijsvertering of dat je te veel stress hebt. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je voldoende slaapt (minstens 7 uur), veel water drinkt en toegevoegde suikers vermijdt. Ook kan gezond eten en voldoende sporten helpen om de puisten te verminderen.

Tussen je wenkbrauwen

Bij puistjes bij je wenkbrauwen kan het zo zijn dat je een slechte bloedsomloop hebt, te veel alcohol drinkt en te veel vet binnenkrijgt. Ook hierbij is het weer belangrijk om op je voeding te letten. Vermijd alcohol en sigaretten en ga niet nog snacken vlak voor je gaat slapen.

Kin

In de meeste gevallen hebben puistjes op de kin te maken met hormonen, maar het kan ook met je nieren te maken hebben. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je te veel aan je gezicht zit. Probeer dit dus te vermijden. Is dit niet de oorzaak? Overleg dan met je huisarts of het mogelijk is over te stappen op een andere anticonceptiepil. Verder kan je zelf ook genoeg doen om je hormonen in balans te houden.

Wangen

Ook puisten op deze plek kunnen wijzen op te veel stress. Verder kan het ook te maken hebben met long- of leverproblemen. Of simpelweg een vieze make-up kwast en een kussensloop wat niet meer zo fris is. Zorg dus dat alles wat in aanraking komt met je gezicht schoon is.

Lippen

Deze plek is extra vervelend omdat het behoorlijk veel pijn kan doen. Dit kan met je darmen te maken hebben, maar het kan ook gebeuren door pittig of gefrituurd eten. Heb je hier last van? Eet dan veel groenten en fruit.

Neus

Puistjes op je neus is ook geen pretje. Dit kan komen door een te hoge/lage broeddruk of aan een vitaminen tekort. Vermijd vlees en zout en zorg ervoor dat je genoeg Vitamine B binnenkrijgt.

Oren

Ook puistjes op je oren zijn erg vervelend. Dit kan komen omdat je nieren niet goed functioneren. Ook kan het zo zijn dat je niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Drink dus voldoende water en eet vers fruit om dit te voorkomen.

Nu je weet wat de plek van puistjes over je gezondheid zegt, hopen we dat je hiermee de oorzaak te pakken hebt. Smeer vooral niet te veel make-up op je gezicht om de puistjes te bedekken. Hiermee vererger je het probleem alleen maar. Ook een natuurlijke huidverzorging zal veel beter zijn voor je huid.

Lees ook

Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

6x natuurlijke middelen die acne verhelpen

Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

Dit moet je eten voor een stralende huid

Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

Face mapping: de manier om je huidklachten te analyseren