Het is winter. De temperaturen liggen onder de nul, het sneeuwt en we kunnen schaatsen! Super leuk natuurlijk, maar we moeten wel extra goed voor ons zelf zorgen, vooral voor onze huid!

De koude lucht onttrekt het natuurlijke vocht van je huid, waardoor het erg droog wordt en gaat jeuken. Je lichaamshuid kan ernstig uitdrogen en het kan eczeem en psoriasis verergeren. Goed voor je huid zorgen dus! Hier lees je onze tips over hoe je dat het beste doet in deze koude maanden van het jaar.

Sla je hete douche over

Met deze kou is het erg verleidelijk om je gezicht (en lichaam) te wassen met warm of misschien zelfs heet water. Het nadeel hier van is dat dit je huid nog erger uitdroogt! Als je je huid niet snel na het douchen insmeert met een moisturizer, kunnen er scheurtjes in je huid ontstaan. Ook kan je wintereczeem ontwikkelen. Dit voorkom je door juist in de winter een lauwwarme douche te nemen en na het douchen je zelf in te smeren met een goede moisturizer.

Hydrateer je zelf

Of je nu veel binnen zit of vaak buiten bent. In de winter is de lucht een stuk droger.  Het gevolg hiervan is dat het vocht makkelijk van je lichaam verdampt. Belangrijk dus dat je jezelf goed hydrateert. Zowel binnen in je lichaam als de buitenkant. Gebruik een goede moisturizer en drink veel water.

Kies je producten

De producten die je in de zomer een goed gevoel gaven, kunnen dit in de winter misschien wel helemaal verkeerd doen. Daarom zul je je huidverzorgingsproducten met de seizoenen moeten aanpassen. Een stralende en gezonde huid krijg je in de winter door het gebruik van milde producten. Gebruik alleen hydraterende cleansers en vermijd maskers, peelings en alle producten die alcohol bevatten. Dit droogt je namelijk alleen maar meer uit!

Wat voor huidtype heb jij? Werk met de seizoenen!

Vergeet je handen niet

De huid op je handen maakt minder vocht aan dan op elk ander lichaamsdeel. Daarom is het belangrijk je handen extra te hydrateren. Vooral nu we onze handen regelmatig reinigen met alcohol, kunnen ze wel wat extra liefde gebruiken! Smeer ze dus regelmatig in met een goede handcreme.

Draag een zonnebril

Vooral wanneer er sneeuw ligt is het aan te raden een zonnebril te dragen. De sneeuw weerspiegelt het felle zonlicht en dit beschadigt je ogen en de huid er rondom. Dus wanneer de zon schijnt en er sneeuw ligt: doe je zonnebril op! Zorg ervoor dat je een model uitkiest met glazen die ook uv-bescherming bieden.

Bescherm je huid

De koude wind, sneeuw en regen kan je huid beschadigen. Bedek je zelf daarom goed! Draag een sjaal, muts en handschoenen. Ook is het verstandig om ook ’s winters een zonnebrand te dragen.

Ook lezen: Dit zijn de oorzaken van een gevoelige huid in de winter en: Alles op een rijtje voor 100% natuurlijke huidverzorging.