Maandenlang waren we afhankelijk van work-out video’s op YouTube, maar sinds 1 juli 2020 mogen we weer: trainen in de sportschool! Hoe fijn is het om weer de gym in te kunnen duiken voor je oude vertrouwde work-out? Sportlegging uit de kast, sport-bh aan en hup: op naar de gym. Maar naast het bereiken van je fitnessgoal door te sporten is het ook belangrijk naar je voeding te kijken. Freshhh heeft hier natuurlijk de juiste tips voor. 

1. De 80/20 regel

First of all: wees niet té streng voor jezelf. Een prima regel voor het verdelen van gezonde maaltijden en cheat meals, is de 80/20 regel. De 80/20 regel houdt in dat je 80% van de tijd gezond eet en 20% van de tijd jezelf gewoon wat lekkers, en misschien minder gezond gunt. Het draait tenslotte om balans. Jezelf lekkernijen verbieden en té streng zijn, werkt juist averechts. Dan krijg je veel meer cravings en dat leidt uiteindelijk vaak weer tot overeten. Je houdt gezond eten veel makkelijker vol door jezelf af en toe te ‘verwennen’. En als dat met een minder gezonde maaltijd of snack is, is dat helemaal niet erg.

2. Producten die je helpen je fitnessgoal te bereiken

Een goed begin is het halve werk… weten we. Een belangrijk element in het voedingspatroon van een sporter is proteïne, oftewel eiwitten. Die zijn ook belangrijk voor het herstel van je spieren. Eiwitten zitten onder andere in kwark, kip, ei en spinazie, maar ook zijn er producten op de markt die je kunnen helpen je fitnessgoal te bereiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je maaltijd te vervangen met een shake die direct álle voedingstoffen bevat die je voor je ontbijt nodig hebt. Handig! Let wel op: neem echt de tijd om een goed product te kiezen die echt aan alle voedingsstoffen voldoet.

3. Shake it!

Misschien kende je Foodspring al van de Shape Shakes, maar ze hebben nu ook de Shape Shake 2.0 verder uitgebreid. Zo hebben ze nu in de shop de smaken vanille, chocolate en cookies & cream. Klinkt super zoet, maar dat merk je gelukkig niet in de calorieën. Ook zit er weinig suiker in de producten. Mocht je dus als fitnessdoel hebben om wat kilo’s kwijt te raken, dan kan je deze shake dus ook inzetten als maaltijdvervanger.

Shape Shake 2.0 helpt je gewicht te verliezen wanneer je twee maaltijden per dag vervangt door een Shape Shake 2.0 maaltijd. Éen maaltijd per dag vervangen met Shape Shake 2.0 helpt je op gewicht te blijven. Dit werkt echter alleen in combinatie met een voedingspatroon met lage calorie-inname. Let er goed op dat je dagelijks genoeg water drinkt.

4. Kies producten die lang verzadigen

Over gezonde voeding gesproken: eet dingen die je snel verzadigden, zoals eiwitten (vis, ei, noten), gezonde vetten (kokosolie, avocado, vette vis), complexe koolhydraten (havermout, volkorenproducten, fruit) en groenten. Alle groenten zijn goed, maar vooral spinazie, broccoli en spruitjes zijn slimme opties. Krijg je voor je training wat groentes binnen, dan is dat mooi meegenomen, maar we snappen wel dat je daar ’s ochtends vroeg weinig trek in hebt. Bewaar die groente boost liever voor je avondmaaltijd en focus je in de ochtend op eiwitten.

De producten van Foodspring helpen je daarbij, ook als een shake drinken niets voor jou is. Zo kun je naast de Shape Shakes namelijk aan de slag gaan met lekkere en eiwitrijke pannekoekjes, als een stevige bite meer jouw ding is. Deze pancakes geven je lang energie door het hoge proteïne gehalte. Zijn pannenkoekjes niets voor jou en ga je liever voor een vullende reep voor je training begint? Check ook dan eens de webshop van Foodspring tussen het aanbod proteine repen.

5. Water, véél water

Water drinken is eigenlijk de belangrijkste manier om je work-out een boost te geven. Als je nog niet genoeg water drinkt: start today! Juist wanneer je een actief leven leidt is het heel belangrijk dat je veel drinkt. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar mensen onderschatten nog vaak hoe belangrijk het is om vóór, tijdens en na je training voldoende water te drinken.

6. Havermout ontbijt

In een bordje havermout zitten complexe koolhydraten die je de hele dag voorzien van een dosis energie, maar het is vooral een fijn ontbijt voordat je begint met je training. Let er wel op dat je genoeg tijd over laat voordat je aan je work-out begint. Met een opgeblazen of vol gevoel direct na je ochtendmaal, is het niet zo fijn om de gym in te duiken.