Ieder lichaam is anders, daarom is het ook zo moeilijk om de juiste sportbh te vinden. Hij moet niet te strak of te los zitten en moet er ook nog een beetje leuk uitzien. Daarnaast kan een niet goed passende bh ervoor zorgen dat je afgeleid wordt tijdens het sporten. En dat wil je natuurlijk absoluut niet. Check daarom deze tips hoe jij de perfecte sportbh uitkiest. 

1. De juiste bh voor de juiste intensiteit

Je hebt verschillende categorieën sportbh. Het ene model geeft een stuk meer ondersteuning dan het andere. Kies daarom de juiste bh voor de juiste intensiteit. Ga je yoga doen? Dan is het lekker om een zachte sportbh of topje te dragen die minimale ondersteuning geeft en ervoor zorgt dat je vrij kunt bewegen. Daarentegen is het voor contactsporten en HIIT fijn om veel ondersteuning te hebben.

Foto Die Van Vrouw Op De Mat Leggen

2. De juiste maat

Een sportbh moet strak zitten. Dit statement klopt, maar dit betekent niet dat je het moet overdrijven. Hij moet strak genoeg zitten om alles op zijn plaats te houden, maar hij mag je huid niet afknellen of je borsten plat drukken. Hierdoor zal de bh namelijk helemaal niet meer lekker zitten en zul je juist meer gaan zweten. Daarnaast ligt de juiste maat natuurlijk ook aan de grote van je borsten. Hoe groter je borsten zijn hoe meer ondersteuning je nodig hebt.

3. Functionaliteit

Natuurlijk is het belangrijk om je goed te voelen in een sportoutfit. Maar ga niet puur op de looks van een sportbh af. Het is echt heel belangrijk dat hij goed past en alles op zijn plek houd. Die extra bandjes, het felle kleurtje en tierelantijntjes zijn hartstikke leuk maar de functionaliteit ervan is het belangrijkst. Bovendien raden wij aan te investeren in een goed exemplaar in plaats van voor low budget te gaan. Je zult het verschil in kwaliteit absoluut merken.

sportbh

4. Pads/Cups

Iets om over na te denken is of je verwisselbare pads/cups in je sportbh wilt. Bij sommige modellen zitten de cups vast, bij andere kun je ze eruit halen. De losse cups gaan vaak dubbel zitten of verschuiven in de was. Bij vaste cups heb je hier geen last van, maar dit zijn vaak de duurdere modellen. Dit staat vrijwel altijd vermeld bij de productomschijving dus check dit even als je gaat bestellen!

We hopen je zo een handje te hebben geholpen bij het uitkiezen van het juiste model voor jou. Onthoud dat ieder lichaam anders is en iedereen andere dingen belangrijk vindt. En als je dat leuke modelletje hebt gekocht is het tijd om te showen aan je partner wanneer jullie samen sporten. Of door je nieuwe aanwinst heb je een nieuwe dosis motivatie opgedaan om weer te beginnen met sporten!