De wellness-beweging neemt toe en Netflix doet zijn best om ervoor te zorgen dat jij bij blijft. Netflix-gezondheidsdocumentaires gaan verder dan een dieet volgen en quinoa. Ze gaan vaak dieper in op de verschillende medische industrieën, zoals wellness en het verband tussen gezondheid en voeding. Het streaming-platform biedt een grote hoeveelheid aan diverse health documentaires, met allerlei onderwerpen. Van wellnessadvies tot een wilde rit naar het Russische Olympische dopingprogramma-schandaal. Hier zijn de beste gezondheidsdocumentaires op Netflix.


End Game

End Game neemt kijkers mee naar het UCSF Medisch Centrum in San Francisco dat gespecialiseerd is in palliatieve zorg. Het doel van palliatieve zorg is om terminaal zieke mensen zo lang en prettig mogelijk te laten leven. De documentaire richt zich op de inspanningen van Dr. B.J. Miller en zijn team. Mitra, Pat, Kym, Thekla en Bruce zitten allemaal in het Zen Hospice Project, en het is door hen dat het doel van de documentaire echt landt.

Bekijk op Netflix

Forks Over Knives

In Forks Over Knives onderzoekt Lee Fulkerson het verband tussen gezondheid en voeding. In deze documentaire wordt door experts gepraat over bewerkte voeding en het nemen van een plantaardig dieet. Ben je nieuwsgierig naar het nemen van een plantaardig dieet? Dan kan deze documentaire jou daarmee helpen en een duwtje in de rug geven.

Bekijk op Netflix

Icarus

Regisseur en co-schrijver Bryan Fogel begint met een eenvoudig uitgangspunt: hij wil het slechte testproces van WADA (World Anti-Doping Agency) blootleggen. Het plan van Fogel is om een dopingplan te volgen dat is ontworpen om de tests te verslaan en te zien hoe het zijn prestaties verbetert in Haute Route, een slopende amateurfietswedstrijd. Dit verhaal neemt een wending wanneer een Russische arts met een moraal wordt voorgesteld: Grigory Rodchenkov. Rodchenkov bevindt zich in het hart van het Russische Olympische Dopingprogramma-schandaal.

Bekijk op Netflix

Unrest

Brea geeft kijkers een blik op de harde realiteit van het chronisch vermoeidheidssyndroom. Een van Brea’s belangrijkste doelen is om het stigma te helpen bestrijden dat mensen met CVS niet echt ziek zijn. Terwijl Brea andere mensen met CVS ontmoet en hun verhalen hoort, vindt ze iets dat haar is ontgaan: hoop. Hoewel de strijd om een geneesmiddel te vinden niet in zicht is, vinden de mensen manieren om het beste uit hun levens te halen.

Bekijk op Netflix

The C Word

Regisseur en schrijver Meghan O’Hara, een overlevende van borstkanker, maakt een reis in The C Word. O’Hara werkt samen met Dr. David Servan-Schreiber, een andere overlevende van kanker die ook een wetenschapper en arts is. Het duo onderzoekt welke stappen de kijkers in gezondheid en voeding kunnen nemen om kanker te voorkomen. De documentaire wordt verteld door Morgan Freeman, wat een goede reden is om deze eens te proberen.

Bekijk op Netflix

Bekijk ook deze leuke artikelen: