Geitenwollen sokken of niet, tegenwoordig wordt meditatie niet meer alleen beoefend door de yogi’s en nieuwetijdskinderen. Het beeld van iemand zittend op een kussentje in een kamer vol wierook en oceaangeluiden op de achtergrond is namelijk een beetje achterhaald. Onze stressvolle samenleving heeft er zelfs voor gezorgd dat ook alle YUPs en carrièrejagers de rust en voordelen van meditatie en het leeg maken van het hoofd zijn gaan opzoeken en waarderen. Meditatie is tegenwoordig dus voor iedereen. De start is alleen soms een beetje lastig. Gelukkig hebben we tegenwoordig overal een app voor en voor meditatie is dat niet anders. Dus speciaal voor de beginnende guru, hieronder 4 meditatie apps die je kunnen helpen.

4 meditatie apps die helpen jouw stress te verlagen


Insight timer

Insight timer is een van de fijnste (gratis) meditatie apps. Om verschillende redenen wordt de app gebruikt. Sommige gebruiken het om vrede in zichzelf en geluk te vinden, anderen gebruiken het om hun compassie en dankbaarheid naar een volgende level te brengen. Ook is de app ideaal als je slecht slaapt. De verschillende “teachers” geven begeleidende meditaties. Zo kun je tevens zelf iemand zoeken die bij je past en waarbij jij het fijnste gevoel hebt.

Wat ook ontzettend fijn is aan deze app, is dat je een meditatie ook zonder begeleiding kunt uitvoeren, met een timer die bijhoudt hoelang je mediteert en met een fijne ‘gong’ aangeeft dat je meditatie over is.

Buddhify

Voor iedereen die denkt dat ze geen tijd hebben om te mediteren is Buddhify perfect. Met deze app kun je kiezen uit meditatiesessies tussen de 5 en 20 minuten. Daarnaast kun je kiezen uit vier meditatiestijlen en kun je je meditatie vorm aanpassen aan waar je bent (bijvoorbeeld: in de trein) of hoe je je voelt (bijvoorbeeld: moe, gestrest of misschien juist happy).  In het kader van mindfulness, geeft de app je daarnaast ook nog tips om de dag positief en zonder stress door te komen.

Headspace

Headspace maakt het super simpel om te leren mediteren. De app begint met een gratis programma dat bestaat uit 10 sessies. Tijdens elke sessie van 10 minuten word je door een rustgevende Engelse stem begeleid. Om de 2, 3 sessies wordt er een klein filmpje getoond met uitleg hoe je “mind” werkt en hoe je hier gebruik van kan maken tijdens je meditatie. Na de eerste 10 sessies kan je beslissen of je verder gaat met de betaalde versie. Hierin vind je een database met meditatiesessies variërend van 2 tot 60 minuten en kun je zelfs “connecten” met je vrienden.

Stop, breath & think

Om te beginnen kies je bij de eerste “check-in” uit een lijst, maximaal vijf emoties.  Emoties die aangegeven hoe je je lichamelijk en geestelijk op dat moment voelt. Vervolgens krijg je dan 3 oefeningen te zien waaruit je er eentje kunt kiezen die jou het meest aanspreekt op dat moment en dan kun je starten met je sessie. De meditatie sessies verschillen van 3 tot 10 minuten. Verder is het leuke aan deze app dat je gestimuleerd wordt om er dagelijks gebruik van te maken. Je krijgt na een reeks meditaties namelijk een klein presentje, in de vorm van een sticker. Deze komt op je  “progress” pagina  te staan en laat zien wat je al hebt bereikt met de app.


Lees ook:

Deze (gratis) apps helpen je bij je gezonde lifestyle.

Meditatie die je helpt jezelf te accepteren en va jezelf te houden

Door teveel stress verbranden we minder calorieën!