Het is niet altijd makkelijk om én gezond te eten, én genoeg te bewegen, én genoeg te slapen, én je dagelijkse taken af te ronden én te ontstressen én én én… Nee, er best gezegd worden dat gezond leven niet altijd heel erg makkelijk is in een drukke samenleving als deze. Gelukkig zijn er mensen om je heen die je steunen en naast dat, zijn er tegenwoordig ook Apps die alles een beetje makkelijker kunnen maken voor je! Geloof het of niet, maar wij hebben hier 5 apps die jou op het gebied van eten, bewegen, mindfulness en gewoonten een beetje kunnen helpen en je gezonde levensstijl iets makkelijker voor je te maken,

Myfitnesspal

Toch wel 1 van de meest bekende apps. Geen voedingsapp op de wereld die zo uitgebreid is als Myfitnesspal. Een app waarmee je makkelijk je eten kunt tracken. Je kan meer dan 6 miljoen verschillende ingrediënten en gerechten vinden in deze app. Alles wat je in Nederland kan kopen, zal je erin kunnen vinden.

Je kunt je caloriebehoefte en de verhouding eiwitten/vetten/koolhydraten die je wilt eten erin verwerken. De app laat je vervolgens zien op hoeveel gram dit neerkomt. Ook zie je per ingrediënt wat je invoert, hoeveel eiwitten/vetten/koolhydraten het bevat. Heel fijn als je een beetje op je calorie inname wilt letten en zeker wilt weten dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Headspace

Wil je een beetje ruimte en rust in je hoofd creëren? Dan is dit de ideale app. Het is namelijke een app die je leert mediteren. Het woord mediteren schrikt een heleboel mensen af, maar eigenlijk is het gewoon een hele fijne app die je helpt om even 10 minuten te relaxen en je hoofd leeg te maken.

Om toch even door te gaan op het mediteren. Er zijn meer dan 4000 onderzoeken gedaan naar de voordelen van meditatie. Telkens wordt opnieuw aangetoond dat het je kalmer, creatiever, meer gefocust en gelukkiger maakt. De lijst van succesvolle mensen (Van acteurs tot hoge piefen en CEO’s van de grootse bedrijven) die mediteert is daarnaast te lang om op te noemen. Genoeg reden om zelf te beginnen dus!

Runkeeper

Ga je elke dag naar de sportschool, dan is deze app minder interessant voor jou. De app is namelijk speciaal voor diegene die graag buite bezig zijn. Fietsen, rennen, wandelen, de app volgt je door middel van GPS om te kijken waar je allemaal bent geweest. Zo krijg je achteraf altijd je route te zien. Natuurlijk wordt er ook bijgehouden hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoe snel je dit deed.

FitStar Yoga of global yoga academy

Beginnen met yoga? Dan is de FitStar Yoga app perfect. Hier staan alle yoga houdingen en kun je ze per houding oefenen. Daarnaast kun je met behulp van yoga expert Tara Stiles, een yoga traject aangepast aan jouw doelen volgen.

Iets langere en meer uitgebreide app? Kies dan voor Global Yoga Academy. Hier kun je kiezen tussen yoga sessies van 5 tot wel 60 minuten en van beginner tot gevorderde. Ze hebben een “bibliotheek” met meer dan 200 poses en je kunt in de community contact zoeken met andere gebruikers aka yogi’s.

Habitica

Nieuwe routine of gewoontes aanleren? Alles is leuker en makkelijker vol te houden wanneer je er een spelletje van maakt. Habitica is een app die je op een leuke en speelse manier helpt met het aanleren van nieuwe gewoonten en afstrepen van je “to do” lijstje.

Het werkt een klein beetje als een videogame. Hoe vaker jij een gewoonte volhoudt of je klusjes afvinkt, hoe meer geld en punten jij in het spelletje krijgt. Doe je een dag iets niet? Dan verlies je punten, geld en ‘gezondheid’ in de app.Je krijgt daar deze aanpak meer motivatie om bepaald gedrag te vertonen. Immers, je wilt het sterkste en rijkste personage hebben. Een leerproces omtoveren tot een spelletjes heet gamification en blijkt uit onderzoek goed te werken.


Vind hier de beste meditatie apps voor op je telefoon

Deze app kan dmv foto’s zien hoeveel je eet