De dagen worden korter en kouder, het wordt tijd om de warmte in huis te halen. De winter staat voor de deur en de temperaturen liggen rond het vriespunt. Hoe zorg je ervoor dat je toch warm kunt blijven gedurende het koudste seizoen van het jaar? We delen graag betaalbare en sfeervolle tips met jou, zodat je een heerlijke wintertijd tegemoet gaat.

Een aangenaam klimaat in huis

Een betaalbare én zeer effectieve manier om van jouw huis een warm thuis te maken is het plaatsen van een ventilatorkachel. Wist je dat deze kachel weinig ruimte in beslag neemt en je er zowel in de winter- als zomertijd veel plezier door kunt ervaren? Een ventilatorkachel kan namelijk snel kleine tot middelgrote ruimtes verwarmen, maar er zijn ook kachels die koude lucht uitblazen zodat je er ook gedurende de warmste maanden gebruik van kunt maken. Ideaal!

Gezellig en sfeervol: een houtkachel

Wil je een ruimte opwarmen én genieten van het knetterende vuur? Een houtkachel zorgt voor warmte op een sfeervolle manier. De geur, het uitzicht en natuurlijk de warmte; een houtkachel kopen is het overwegen waard en maakt de kamer helemaal af. Je hebt een rookkanaal nodig en hout om de kachel brandend te houden, maar dan kan het genieten beginnen. Bovendien staat het hout ook erg gezellig in de ruimte, gezien het een natuurlijk element is vol warme kleuren. Plaats de houtblokken bijvoorbeeld in een mooie mand of decoreer er jouw interieur mee door een hippe houtopslag te plaatsen. Een houtkachel maakt van elk huis een thuis. Geniet je mee?

Warme voeten dankzij een vloerkleed

Heb je een vloerkleed overwogen? Door een stijlvol kleed neer te leggen, hoef je niet bang te zijn voor koude voeten. Bovendien krijgt de ruimte een warme uitstraling en beleef je er nog meer plezier van. Voordat je in de oriëntatiefase duikt, is het handig om na te denken over de vorm, afmetingen en kleuren van het kleed. Er zijn zoveel vloerkleden om uit te kiezen; op deze manier maak je het zoekproces naar het ideale kleed behapbaar.

De perfecte kruik

Wil je niet een hele ruimte verwarmen? Overweeg dan te investeren in een heerlijke kruik waar je écht blij van wordt. Niets fijner dan een warme kruik en een lekkere trui terwijl je geniet van een kopje thee of koffie. Een goede kruik gaat lang mee en is ook nog eens leuk om te zien. Kruiken heb je in allerlei vormen, maar ook met uiteenlopende hoezen. Tip: het is ook leuk om een kruik te geven als (kerst)cadeau. Een hartverwarmend presentje!

Het perfecte kopje thee

Verwarm jezelf met een kopje thee. Geniet van jouw favoriete mok en haal de lekkerste thee in huis zodat je kunt variëren. Ontdek nieuwe smaken en warm jezelf op door regelmatig thee te drinken. Geniet bijvoorbeeld van verse munt, citroen of gember. En wat dacht je van een schijfje sinaasappel? Proef, probeer en ontdek jouw nieuwe favoriete thee zodat je warm de winter door mag komen.