De tijd van op het terras zitten met een lekker koud drankje laat nog even op zich wachten. Voorlopig genieten we nog even van lekker bij een haardvuurtje zitten met een dekentje en natuurlijk een warm drankje. Maar wat is nou hét ideale winterdrankje? Daar hebben wij gelukkig een antwoord op. Dit zijn de lekkerste warme drankjes om in de winter mee op te warmen.


Warme chocolademelk

Dat het zo koud is buiten betekent dat we in ieder geval een heel goed excuus hebben om onze guilty pleasure vaak genoeg te drinken. Een lekkere toef slagroom erop, want we zijn nu toch al ongezond bezig. Chocolademelk is natuurlijk het lekkerste als je het zelf maakt. Van vegan chocolademelk tot chocolademelk met Baileys: er zit voor iedereen wel wat tussen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Drink Choice Of Mumbai (@drinkchoiceofmumbai) op

Glühwein

Bij dit drankje denk je natuurlijk meteen aan kerst, maar waarom zou je stoppen in januari? Dit heerlijke drankje kunnen we toch gewoon de hele winter drinken? Je wordt niet alleen opgewarmd van de warmte, maar ook van de alcohol. Het zal na de kerst moeilijk te vinden zijn, maar gelukkig kan je ook zelf heerlijke glühwein maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vera| Photographer Paris (@verrrrity) op

Chai Latte

Nee dit is geen koffie, maar thee. ‘Chai’ staat voor thee en ‘Latte’ voor melk. Hoewel we vroeger ons ene familielid altijd maar vies aankeken wanneer ze melk bij hun thee schonk, is dit drankje nu razend populair. En dat is natuurlijk niet voor niets. Misschien moet je het er dan toch maar een keer op wagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anne . Papilles et Pupilles (@papilles) op

Matcha Latte

Ook dit Japanse drankje wordt steeds populairder. Dit groene drankje heb je vast al eens gezien in je favoriete koffietentje. Ook dit is eigenlijk geen koffie. Het is eigenlijk een Latte Macchiato, alleen is de espresso vervangen door Matcha: een poedervormige thee van groene theebladeren. Het ziet er in ieder geval heel verleidelijk uit. Wil je het zelf maken? Hier lees je hoe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Just eat sleep repeat (@justeatsleeprepeat) op

Lees ook

Dit zijn de lekkerste warme drankjes om in de winter mee op te warmen

Dit zijn de lekkerste winterse cocktails voor in het koude seizoen

Dit zijn de lekkerste warme drankjes om in de winter mee op te warmen

Recept: pumpkin spice latte om zelf thuis te maken

Dit zijn de lekkerste warme drankjes om in de winter mee op te warmen

Heerlijk en healthy: Chocolade en avocado smoothie