Zijn work-outs op het water een nieuwe trend? Waar we vorige week schreven over de nieuwste fitness work-out op het water, kwam deze week  een soortgelijke yoga work-out op onze radar. Alleen deze work-out kun je niet zomaar even bij een zwembad om de hoek uitproberen. Je hebt hier namelijk een oceaan en een vliegticket naar Bali voor nodig. Dus mocht je nog een bucket-list hebben, zet deze gave ervaring er zeker even op!

Voel je vrij in je eigen lichaam met behulp van yoga

SUP Yoga Bali

SUP Yoga Bali is bedacht en opgezet door een groep jonge ‘yogi’s’ met een hart voor de natuur en oceanen. Ze wilden hun passie voor de oceaan en yoga combineren en het op deze leuke en speelse manier delen met anderen. SUP Yoga Bali is de eerste organisatie die het beoefenen van yoga combineert met SUP-boards. Juist door de combinatie van het suppen en het beoefenen van yoga, proberen ze mensen weer een beetje “dichter bij hun natuurlijke zelf en hun innerlijke vreugde te brengen.”

We provide the unique experience of combining yoga with the healing essence of the ocean.

De Lessen

De lessen die ze bieden zijn te volgen op Sanur beach, dit strand wordt gebruikt omdat het water (in de ochtend) vrij is van golven. Het water aan dit strand is verder warm, helder en ondiep. Hierdoor kun je tijdens de lessen genieten van alle prachtige tropische vissen en andere oceaan praaltjes die zich hierin bevinden. Alleen dat is al een hele ervaring op zich.

De programma’s die SUP Yoga Bali aanbiedt, variëren van lessen waarbij je gaat suppen en de les vervolgens afsluit met een yoga-flow. Tot aan lessen waarbij je een yoga work-out uitvoert óp je SUP-board op het water.  De work-outs draaien geheel om balans, kracht en het creëren van bewustzijn van je houding en gewichtsverplaatsing. Het zijn leuke en uitdagende workouts, waarbij je je gehele lichaam aanpakt en je core versterkt. Dit alles terwijl je ondertussen kunt genieten van de prachtige, natuurlijke omgeving waar je je in bevindt.

De SUP yoga lessen zijn trouwens niet alleen voor de yoga beoefenaars met meer ervaring, ook beginners kunnen er gewoon aan mee doen!

Om het nog wat mooier te maken worden er zelfs geregeld lessen georganiseerd bij zonsondergang op het strand ‘Secret Lagoon’. Dus mochten jij en je fanatieke partner tijdens je vakantie romantische workout willen plannen, dan is dit een echte aanrader.

Gun jezelf nog wat extra tijd in de ochtend door je dag goed te beginnen met een klein yoga ritueel.