Nu de zon zich weer steeds wat vaker laat zien wordt opstaan waarschijnlijk ook weer iets makkelijker. Gun jezelf nog wat extra tijd in de ochtend door je dag goed te beginnen met een klein yoga ritueel. Over het algemeen wordt er tijd gemaakt voor de sportschool en voor het scoren van de juiste outfit. Er wordt dus wel tijd gemaakt om te trainen, maar alles is gericht op het uiterlijk vertoon. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar vergeet niet dat de binnenkant en met name de mind om net zoveel training vraagt. Speciaal voor jullie daarom een heerlijke morning yoga flow.

Wake up sunshine

Begin je dag dus met de aandacht naar binnen, even de rust vinden in je hoofd om vervolgens net iets meer te kunnen genieten van alles waar je aan deelneemt of wat er om je heen gebeurt. Jezelf tot rust brengen is er net als een sixpack niet in één dag. Gun jezelf daarom de tijd om de mind te trainen. Eindeloos herhalen, net als de crunches in de sportschool.

Dit ochtend ritueel is een manier om je bewust te worden van je adem in combinatie met wat milde stretch oefeningen om je in de ochtend eens even lekker uit te rekken. Zet je wekker 5 minuten eerder en voor echte bed liefhebbers: het kan in bed. Excuses zijn er dus niet.

De Yoga flow

Begin door een ster van jezelf te maken. Dat betekent op je rug met je armen en benen ver uit elkaar en sluit vervolgens je ogen. Adem diep in en rek jezelf helemaal uit, vanaf je tenen tot aan je vingertoppen. Terwijl je uitademt laat je alle spanning van je spieren los. Het enige wat je hoeft te doen is het volgen van je natuurlijke ademhaling. Probeer dat eens met volledig ontspannen buikspieren. Het ontspannen van je buikspieren geeft alle organen in je buik de ruimte. Ze kunnen op die manier nog beter hun werk doen. Heerlijk, een geoorloofde bolle buik, dus enjoy!

Volg je adem 5 à 10 keer. Dit geldt voor iedere beweging die volgt. Vervolgens breng je je rechterbeen over je linker, waardoor je rechterheup automatisch mee omhoog komt en je in een milde twist komt te liggen. Herhaal dit ook met links.

Foto: YogaTime.tv

Wanneer je jezelf weer terug hebt gelegd in je ster trek je je rechterknie in richting je borst en zonder op zoek te gaan naar stretch, ga je juist op zoek naar de gebieden die prettig aanvoelen. Heel simpel door je knie te bewegen. Van voor naar achter of van links naar recht of maak cirkels. Herhaal met links. Leg jezelf nog een keer terug in je ster adem weer diep in om jezelf nog een keer volledig uit te rekken, span alles aan en vervolgens laat je alles weer los. Inclusief je buikspieren.

Foto: pilatestoowoomba.com.au

Breng jezelf in een zittende houding die voor jou comfortabel aanvoelt met je ogen nog gesloten. Ontspan je schouders, je kaken en maak het zacht achter je ogen. Na je 5 à 10 ademhalingen open je langzaam je ogen.

Geniet van je dag!

Meer yoga? Met deze yoga flow reinig je je lichaam en maak je ruimte voor meer energie!

(Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!)