Het kwijtraken van je eigenwijze buikvet is geen makkelijke taak! Zelfs als je je streng aan een dieet, een eet-plan of trainingsschema houdt, laat deze probleem area ons een beetje in de steek. Dus hoe kunnen we nou eindelijk een eind maken aan deze eeuwige strijd? Het komt uiteindelijk allemaal neer op wetenschap. Als je al hard en gedisciplineerd aan het werk bent, komt het nu alleen nog neer op een paar kleine aanpassingen in je dieet.

Hét geheim

Net als dat het weglaten van bepaalde voeding in je dieet, een van de key notes tot een strakke buik is. Zijn de producten die je wél eet, net zo belangrijk! Het is namelijk van belang dat je de nutriënten binnen krijgt, die het buikvet aanvallen. De onderzoekers aan Harvard hebben de afgelopen 5 jaar meerdere studies gedaan op dit gebied. Ze hebben ontdekt dat een aantal voedingsmiddelen, in combinatie met een gezond dieet en krachttraining, helpen bij het voor eens en voor altijd verbranden van je buikvet.

Magische voedingsmiddelen

De onderzoekers van Harvard hebben een bewijs verzameld over dat een Mediterraan dieet, de beste voedingsmiddelen bevat om af te vallen en vooral ook, niet meer aan te komen!

Verschillende studies ondersteunen de bevindingen dat het wisselen van verzadigde vetten, voor gezonde vetten – zoals olijfolie en noten- een groot aandeel heeft in het kwijtraken van overige pondjes en goed zijn voor de algemene gezondheid.

Noten

Noten toevoegen aan je dieet kan helpen bij het kwijtraken van gewicht (en overtollig vet). Ze zijn rijk aan onverzadigde vetten en eiwitten en zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor kun je een dieet langer volhouden en het weerhoud je ervan om te “over-eten”. Een van de studies focuste zich zelfs op de gewichtsverandering van vrouwen in het algemeen. Waaruit bleek dat de vrouwen met een hogere noot-inname, minder risico liepen om aan te komen. En niet alleen dat, uit de studie bleek zelfs dat vrouwen die minstens 140g noten per week eten, 35% minder risico op hartzieken hebben.

Lukt het nog steeds niet om af te vallen? Misschien komt het HIER door!


Lees ook:

5 gerechten die je helpen om je buikvet kwijt te raken

6 super gezonde recepten die helpen bij het afvallen!

Raak je buikvet kwijt met behulp van deze 6 voedingsmiddelen