Buikvet is voor vele een probleem dat erg in de weg zit. Naast dat buikvet ontzettend ongezond is(!) willen de meeste mensen voor de zomer weer een strak buikje hebben. Om je buikvet kwijt te raken, hebben wij een aantal goede tips. Het belangrijkste is namelijk je voeding. Er zijn een aantal verschillende voedingsmiddelen die je goed kunnen helpen om je buikvet kwijt te raken. Denk hierbij aan avocado’s, noten en haver. Wij hebben daarom een paar heerlijke recepten voor jullie, die jullie zullen helpen met het kwijtraken van je buikvet!


Heerlijke regenboog salade 

Foto: Jamie magazine

Appels zijn erg goed voor het helpen bij vet verbranden. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vitamine C, flavonoïden en bètacaroteen. Het is belangrijk dat je er minimaal 2 of 3 op een dag neemt wil je echt vet verbanden. Begin je dag voortaan altijd met een appel, en eet er een bij het middag eten en je kan het ook goed als tussendoortje nemen.

Koolhydraatarme spinazie omelet wrap met zalm

Dit is een topper in het verbranden van je buikvet. Wilde zalm bevat veel eiwitten en heeft een hoog omega 3 gehalte. Hierdoor is wilde zalm heel effectief in het laten smelten van je buikvet. Je hoort vaak dat mensen een omega 3 tekort hebben en zodra ze niet aanvullen zal het buikvet verdwijnen

Pita-pizza met avocado en ei!

Avocado’s bevatten oliezuur, iets dat helpt om het hongergevoel uit de stellen. Daarnaast bevatten ze ook veel vezels die ons helpen naar een platte buik. Het is voldoende om één avocado per dag te eten en deze kun je makkelijk verwerken in salades of maak er een crème van.

Pittig roerei met cherrytomaatjes en pesto 

Tomaten kan je goed verwerken in salades of sauzen en ze zijn makkelijk te combineren met veel maaltijden. De Tomaten verminderen de ophoping van lipiden in je bloed. Hierdoor reinigen ze je lichaam en dat zorgt ervoor dat vet zich niet ophoopt.

Eiwitrijke koekjes met havermout en pindakaas

Haver zit vol met vezels en al het goeds van een volkoren graan. Vermijd wel de bewerkte varianten. Maak in de ochtend bijvoobeeld een havermoutpapje. Voeg er wat kaneel, walnoten en bessen aan toe en je hebt een top ontbijt! Havermout kan voor gewichtsverlies zorgen doordat het een verzadigd gevoel geeft.


Lees ook:

6 super gezonde recepten die helpen bij het afvallen!

Ik eet onder mijn caloriebehoefte, maar afvallen lukt niet meer

Say what? Pindakaas helpt bij het afvallen!