Hoe lekker een glas rode wijn ook is, niemand zit te wachten op de blauwe tanden die je ervan krijgt. De verkleuring van je tanden is het gevolg van de stof tannine in rode wijn. Geen zorgen, we hebben een aantal tips & tricks waardoor je voortaan niet meer schrikt als je in de spiegel kijkt na het drinken van een glaasje rood.


Tanden poetsen

Wanneer je een glaasje rode wijn drinkt is de kans groot dat je er al een hele dag op hebt zitten. Hierdoor is er op je tanden een laagje tandplak te vinden, dat zich gedurende de dag heeft opgebouwd. De stof tannine hecht zich aan het tandplak op je tanden. Poets dus een uur voor het drinken van rode wijn je tanden, zodat je het laagje tandplak verwijdert.

Kaas eten

Voor de liefhebbers van kaas met wijn hebben we goed nieuws: door het eten van harde kaas krijg je minder snel last van blauwe tanden. In harde kaas, zoals Comté, zit calcium waardoor er een natuurlijk beschermlaagje op je tanden komt. Hierdoor kunnen de tannines uit rode wijn zich minder goed aan je tanden hechten.

Water drinken

Een glas water tijdens het drinken van wijn kan nooit kwaad. Niet alleen omdat je daardoor de kans op een kater vermindert, maar ook omdat het water de tannine van je tanden spoelt.

Groentes eten

Op bepaalde groentes die veel vezels bevatten, zoals broccoli en bloemkool, moet je flink kauwen. Door het kauwen creëer je meer speeksel in je mond, waardoor de blauwe aanslag op een natuurlijke wijze van je tanden af gescrubd wordt.

Wegvegen

Pak een servetje of een stukje keukenrol en veeg daarmee over je tanden om de blauwe aanslag weg te halen, dit werkt vaak erg goed.

Lees ook

Zo voorkom je blauwe tanden na het drinken van rode wijn

Onderzoek: Het drinken van wijn voor het slapen, helpt afvallen!

Zo voorkom je blauwe tanden na het drinken van rode wijn

Een glas rode wijn per dag: gezond of ongezond?

Zo voorkom je blauwe tanden na het drinken van rode wijn

Is bier daadwerkelijk slechter dan wijn?