De lichtwekker..Moet je voorstellen, langzaam ontwaak je uit je diepe slaap door een lampje die heel geleidelijk aan gaat. Je kan ervoor kiezen om wat vogel geluiden eraan toe te voegen of zelfs een onstpannend muziekje. Dit klinkt toch ideaal? Veel beter dan dat harde deuntje op je telefoon waardoor je abrupt en geschrokken wakker wordt!

Deze lichtwekker zorgt voor een na-bootsing van het natuurlijke daglicht. Je wordt veel langzamer maar ook rustiger wakker. Door dit effect schijn je veel meer uitgerust de dag te beginnen. Perfect ook voor degene onder ons die een halfuur op snooze klikken.

Hoe werkt het precies?

30 minuten voordat je wakker wordt begint de lichtwekker met fijn en zacht ochtendrood. Langzaam wordt deze warm oranje en daarna helder geel. Dit is voor je lichaam het signaal om op een natuurlijke manier wakker te worden. Op een tijdstip dat je zelf instelt, hoor je een natuurgeluid of jouw favoriete radiozender, zodat je op een prettige manier aan de dag kunt beginnen. Lichtgevoeligheid is voor iedereen anders. In het algemeen geldt dat we bij een hogere lichtintensiteit minder tijd nodig hebben om wakker te worden. Kies de gewenste lichtintensiteit om wakker te worden op basis van je persoonlijke lichtgevoeligheid.

Waarom zou je voor een lichtwekker kiezen?

Dieren laten zich leiden door licht en donker en aangezien het emotionele deel van onze hersenen, vergelijkbaar is met dat van dieren is het niet meer dan logisch dat onze hersenen beïnvloedbaar zijn door (zon)licht. Niet alleen heeft licht invloed op onze emoties maar ook regelt het de productie van alle hormonen: eetlust, slaap- en menstruatiecyclus, het libido, de lichaamstemperatuur, de stofwisseling van vetten en vooral de stemming en de energie om tot handelen over te gaan. Goede manier om je dag te beginnen toch?

Een manier om de winterdepressie te voorkomen?

In de winter worden de dagen korter en voelt bijna één op de drie personen een verandering in zijn energie en stemming, ook wel leidend tot de wel bekende winter depressie. Door het kunstmatige simulatie van ochtendlicht heeft het hetzelfde effect op je lichaam als natuurlijk licht. Kom maar door met deze feel-good wekker!

Wil je meer leren over deze wekker? Kijk dan naar dit prachtige foute  filmpje waar ze precies laten zien hoe het eruit ziet.

Of ben je al helemaal overtuigd? Klik dan gelijk hier!


Lees ook:

Wake up sunshine – Klein yoga ritueel voor in de ochtend

Met deze tips zal jij nooit meer te laat te komen!

Dutje doen? ben je eigenlijk écht moe of is er iets anders aan de hand?