Uit velen onderzoeken is gebleken dat sporten en voldoende bewegen goed is voor jouw mentale en fysieke gezondheid. Zo helpt hardlopen bijvoorbeeld erg goed, maar wandelen is eigenlijk veel beter. Elke keer dezelfde wandelroute nemen, dwars door je dorp, wordt op een gegeven moment wel erg saai. Gelukkig zijn er genoeg mooie wandelroutes in Nederland waar je een paar uurtjes flink kan doorstappen, met een mooi uitzicht ook. Dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland.


De Waddeneilanden

Wanneer het weer het toelaat, is wandelen over de Waddenzee een echte ervaring. Met het prachtige uitzicht ben jij wel even zoet, en door het zand verbrand jij extra calorieën. Doe eens gek en pak de eerste beste boot! Maak er een leuk weekend van en wacht tot de zon ondergaat met je lover.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (@lauraconijn) on

Oostvaardersplassen

Ben jij geen cultuursnuiver maar een natuursnuiver? Dan ligt jouw hart bij de Oostvaardersplassen. Met prachtige natuur, wilde dieren en een grote vlakte met een prachtige zonsondergang is de Oostvaardersplassen de perfecte wandelroute. Met een beetje geluk spot je nog wat bijzondere vogels zoals een zeearend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🅷🅰🆁🆁🆈 🅱🆁🅾🆄🆆🅴🆁 (@hbrouwer1974) on

’t Pad van Zus

Naast de Wadden en de Oostvaarderplassen is de Veluwe natuurlijk niet te missen in het rijtje van mooiste wandelroutes van Nederland. Van herten tot vossen, je spot ze allemaal op ’t Pad van Zus en het is zeker de moeite waard. Kijk bijvoorbeeld eens hieronder. Is toch een prachtig uitzicht?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Gimberg (@chris.gimberg) on

Scheveningen

Een mooie strandwandeling over de Wadden is leuk, maar het kan veel meer dichterbij: Scheveningen heeft een prachtig strand en een gezellige boulevard waar je uren kan vertoeven op de fijne terrassen. Op de pier staat een mega reuzenrad voor wanneer je even een pauze wilt inlassen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AD Den Haag (@ad_denhaag) on

De Nieuwe Heide

Dankzij het Staatsbosbeheer ligt er tussen Best en Son een prachtig bos waar je heerlijk door kunt wandelen. Vooral in de zomer is het bos prachtig, maar ook zeker tijdens de wintermaanden is het een pareltje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris (@irissees) on

Zuidwoldiger Rug

Prachtige landschappen en stukken water: je begint bij Zuidwoldiger Rug, en wandelt over een oeroud beekdallandschap. Zeker de moeite waard om deze wandelroute te proberen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Robberegt (@irenerobberegt) on

Het Limburgse Gulpen- en Geuldal

Dit wordt één van de mooiste wandelroutes van Nederland genoemd. Als je een echte bergbeklimmer bent, kan je hier helemaal los. Het heuvelachtige gebied is een echte uitdaging en zorgt voor de mooiste uitzichten over de dorpen van Limburg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marit de Quaasteniet (@maritjonna) on

Nationaal Park Lauwersmeer Groningen

Tientallen jaren geleden liep het zoute water over naar zoet in de Lauwerszee. Er werd uit angst voor overstromingen een dam gebouwd waardoor het prachtige stuk land in een fijne wandelroute veranderde. Van bijzondere vogels tot prachtige meren: hier vind je het allemaal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by frankie (@frank_heijda) on

Ga jij binnenkort één van deze prachtige wandelroutes bewandelen? Vergeet dan zeker niet een fijn paar wandelschoenen en een leuk wandelmaatje!

Zie ook

Dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

Dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland

Dit zijn 8 voordelen wanneer je begint met sporten

Dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland

Buikvet verliezen: dit is de beste aanpak