Rennen, vliegen, springen, haasten, wat zijn we daar ongelooflijk goed in geworden. Een kort artikel om je weer even bewust te maken van de drukke JIJ! Het betekent namelijk niet dat wanneer je stil zit, je ook niets doet. Gedachten gaan namelijk de hele dag door. Boodschappenlijstjes, je trainingsschema, uitjes met vrienden plannen, deadlines, het huishouden inplannen en ga zo maar door. En ja, dat kost ontzettend veel energie. Het mooie is, het lichaam kan het nog aan ook, maar tot op een zeker hoogte. Hoe vaak hoor je niet over een burn-out of een depressie. Uiteraard zijn dit gevolgen die misschien een ver van je bed show lijken te zijn, maar vergeet niet dat ieder pijntje of een uiteindelijke burn-out een oorzaak kent.

Focus

Het dagelijks leven lijkt een topsport te zijn geworden, maar het lijkt erop dat mensen vergeten dat een topsporter focus nodig heeft om succesvol te zijn. Focus betekent niets anders dan jezelf in het moment brengen, dat is namelijk waar het allemaal gebeurt. Het NU. In plaats van vooruit te plannen of in plaats van je bezig te houden met gebeurtenissen uit het verleden, richt je op datgene wat nu gebeurt. Het NU is namelijk het leven.

De bijdrage van yoga

Hoewel yoga bekent staat om houdingen of beweging is het heel wat meer dan dat. Yoga kan namelijk niet uitgevoerd worden als je gedachten ergens anders zijn. Aandacht, je focus, ontstaat wanneer je jezelf bewust wordt van je adem. Hoe vanzelfsprekend je adem ook is, het is het belangrijkste middel om succesvol te zijn in de dingen die je doet.

Adem

Ben je de focus kwijt, ben je op zoek naar de juiste antwoorden of wil je een moment ontstressen: adem. Waar je ook bent, sluit je ogen en mocht je zitten zorg er dan voor dat beide voeten op de grond staan. Ontspan je schouders en adem 3 seconde in en 5 seconde uit. Herhaal dit minimaal 5 keer en jij bepaalt het maximum. Hoe minder tijd je hiervoor maakt, hoe meer tijd je er voor zou moeten maken. Geniet van het nu.
Doe datgene wat je doet met je volle aandacht en laat datgene wat nog ‘moet’ gebeuren los.

“Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists.”

Beginnen met yoga? Lesli legt hier haarfijn de beginselen van yoga uit.

(Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!)