Mees Vulling (23)  eet alleen fruit en niks anders. Hij voelt zich gewoon het beste bij dit dieet. Ongezond? Als het aan Mees ligt zou iedereen het eens moeten proberen, want hij voelt zich er heerlijk door!


Als ontbijt 5 mango’s, of een halve meloen. Zijn lunch en avondmaal zullen daar niet veel van verschillen. Het liefst eet Mees meloenen. Dit kan soms oplopen tot 8 kilo op een dag. ‘Ik neem gewoon een meloen, een mes en een lepel mee naar school”. verteld Mees.

Een goed gevulde koelkast

De koelkast van Mees is gevuld met kilo’s druiven, meloenen, mango’s, je kan het zo gek niet bedenken. ‘Soms eet ik wat noten, zaden of bladgroen. Maar daar krijg ik zo weinig van binnen dat ik het als een deel van mijn dieet beschouw. Sla eet ik ook wel eens, als ik er zin in heb. Maar ik eet toch echt wel voor 95% fruit’. verteld Mees.

Mees voelt zich goed bij zijn eigen dieet. ‘Ik merk dat ik het beste functioneer als ik alleen maar fruit eet op een dag. Ook ben ik minder snel geïrriteerd, ik voel me relaxter en liefdevoller. Ik heb nooit last van een dip, heb de hele dag door energie en mijn humeur is altijd goed! Ook heb ik minder slaap nodig en zijn mijn haar en huid er mooier door geworden.’ Drinken doet Mees bijna niet. Soms neemt hij wat water, maar al zijn hydratatie haalt hij uit zijn fruit.

Anders

Mees snapt goed dat mensen het apart vinden als ze over zijn dieet horen. Het is natuurlijk niet iets wat je dagelijks hoort. ‘Dat vond ik ook toen ik ermee begon. Maar toch vond ik het ook heel cool, daarom ben ik het gaan proberen’ vertelt hij aan het AD. Mees werd in eerste instantie veganist. Hierdoor voelde hij zich lichamelijk en mentaal al beter. ‘Ik ben er onderzoek naar gaan doen, en kwam via instagram en youtube uit bij fruit eten. Steeds vaker ging ik meer fruit eten en me steeds beter voelen. Zelfs nu nog na zestien maanden voel ik me elke dag beter’. Daarvoor was hij ook niet vaak ziek of erg ongezond, maar er zit nog steeds vooruitgang in.

‘Ze zouden zeggen dat ik gek ben’

‘Als ik naar een diëtist zou gaan of naar een dokter, dan zouden ze me voor gek verklaren’. Iedereen zegt dat het slecht voor je is, maar wat Mees ervaart spreekt dat allemaal tegen. Extra voedingssupplementen slikt Mees niet. Mees ziet alleen maar voordelen in zijn levensstijl. Hij hoeft nooit te koken of af te wassen. Het enige wat lastig is, is uiteten bijvoorbeeld. Mees neemt dan zelf zijn fruit mee en vraagt of ze het in het restaurant kunnen snijden. ‘Dat vinden ze vaak niet erg als ik de situatie uitleg’.

Andere fruittariërs

Mees kent nog zo’n 20 tot 30 anderen mensen die dit dieet volgen in Nederland. De missie van Mees is om anderen te laten nadenken over hun eetpatroon. Wat stopt iedereen nou eigenlijk in zijn of haar lichaam? Of Mees ooit zin heeft in een hamburger of patatje? ‘Nee, in het begin af en toe wel, maar ik merk echt het verschil als ik iets anders heb gegeten. Dat gevoel is niet te beschrijven, dat moet je ervaren.’


Lees ook:

Een Raw dieet, is dat eigenlijk wel goed voor je?

De 5 meest gevolgde en opvallende diëten van 2017

Vegan? Dit zijn de 7 leukste vegan steden voor een weekendje weg!