Voor vegans is het nog niet altijd zo gemakkelijk als dat het lijkt. Zodra je buiten de deur wilt eten op vakantie of gewoon bij jou in de buurt wordt het vaak lastig om een goed restaurant te vinden. Wij hebben de 7 leukste en beste vegan steden voor je gevonden.

Dit zijn de 7  leukste “vegan steden”


Turijn

Deze Italiaanse stad zal volgens de burgermeester Appendino, de eerste vegetarische stad van Italië worden. Dit is best een grote stap voor een stad die veel typische gerechten serveert zoals: Carne Cruda, een gehaktgerecht en Bollito Misto, een stoofpot gemaakt van kalfsvlees, rundvlees en kip.

Burgermeester Appendino heeft grootte plannen. Ze wilt beginnen met voorlichtingen op scholen. Haar idee is om het milieu te beschermen en ze wilt het bewustzijn groter maken door de kinderen te leren over gezond eten en het dierenwelzijn. Turijn heeft inmiddels als meer dan 30 vegan restaurants en dit zullen er alleen maar meer worden.

Tip: Flower Burgers 

Hier kun je te gekke vegetarische en veganistische hamburgers eten!

Berlijn

Berlijn is de nieuwe stad voor het vegetariërs en veganisten, met meer dan 50 veganistische restaurants, cafés en ijssalons en meer dan 80.000 veganisten. Vegan zijn is in Berlijn een hele levensstijl. Het is er zo populair dat er zelf al winkels zijn voor vegan kleding, bier en wijn.

Jaarlijks is hier ook in Augustus het Vegans Sommerfest Berlin festival, dat jaarlijks meer dan 60.000 mensen trekt.

Tip: Vöner

In Berlijn is kebab de koning. Vöner is het eerste vegan kebab restaurant in berlijn. 

Tel Aviv

De Israëlische keuken heeft veel aanbod in het vegetarische en veganistische eten. Bijna 5% van de gehele bevolking is veganist en zo telt Tel Aviv bijna 400 vegetarische en veganistische restaurants.

Elk jaar in September is de stad toneel voor het Vegan-Fest, een van de grootste veganistische festivals ter wereld.

Tip: Café XoHo

Xoho is een klein, ontspannen en gezellig café. Het heeft een coole urban uitstraling en het eten is allemaal home-made.

Chennai, India

Naar schatting is bijna 50% van de indiaanse bevolking vegetarisch. In de Zuid-Indische keuken wordt vooral gebruik gemaakt van rijst, peulvruchten en kokosmelk. De menu’s in de restaurants staan dan ook bomvol met vegetarische gerechten.

Tip: Royal vega

Dit restaurant is gelegen in een hotel. Het menu staat vol met mengsels van specerijen, groenten en linzen.

San Francisco

Deze stad heeft een hele gezonde hippie vibe, waar de beste en meest innoverende vegan restaurants te vinden zijn. De sushi liefhebbers kunnen ook hier terecht, in de buurt Shizen worden heerlijke veggierollen en nigiri’s geserveerd.

Tip: Greens

Dit restaurant heeft het beste uitzicht op the harbor, the golden gate bridge en the Marin Headlands. En alles op de menu-kaart is vegetarisch. 

Austin, Texas

Texas vegan? Dat kan bijna niet denk je, maar toch is die lifestyle al meer dan 50 jaar in beeld. En zijn veel foodtrucks die veganistische en vegetarische gerechten serveren en de keuze is groot.

Whole foods is een supermarkt die in 1970 is opgericht en verkoopt alleen producten zonder kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen, zoetstoffen en trasvetten.

Tip: Veggie heaven Austin 

Veggie heaven Austin is een aziatisch restaurant geinspireerd door vegetarisch eten.

 London

Het vegan leven speelt een grote rol in London, deze stad is zelfs ooit verkozen tot meest vriendelijkste stad voor vegetariërs. Je vindt in deze Britse hoofdstad een heleboel vegetarische restaurants. Zelfs bepaalde wereldkeukens zijn is sommige zaken helemaal vegan.

Tip: Vanilla black

Vanilla Black is een wat luxere vegetarisch restaurant. Ze maken hier Haute Cuisine gerechten, maar dan vegetarisch.

 


Lees ook:

Dit zijn de 10 simpelste vegan recepten ooit!

Handige keukenaccesoires (voor vegans en vegetariërs)

De drie beste en enige vegan supermarkten van Nederland!