Heb jij nou ook besloten het roer om te gooien en zo gezond mogelijk te gaan leven? Good for you! De enige vraag is: hoe houd je dit nou vol? Het is vrij makkelijk om weer terug te vallen in oude patronen en dat willen we natuurlijk niet. Als je een langere tijd een gezonde levensstijl aanhoudt zul je merken dat je lichaam hier enorm veel baat bij heeft. Met deze tips hou jij je gezonde lifestyle wél vol.


Snacken mag, maar wel gezond

We snappen natuurlijk ook wel dat het onmogelijk is om nooit meer te snacken. Tussen de lunch en het avondeten in helemaal niets meer eten is bijna niet vol te houden, tenzij je op z’n Hollands om half 6 rond de tafel zit. Maar ook dan zal je last krijgen van cravings, alleen dan later op de avond. Daarom moet je jezelf niet verbieden om te snacken. Het is namelijk helemaal niet erg om af en toe een tussendoortje te nemen, zolang het maar geen repen chocola zijn of zakken chips. Er zijn namelijk genoeg gezonde snacks die ook hartstikke lekker zijn. Tegenwoordig bestaan er zelfs gezonde snacks die gewoon met de brievenbuspost meegaan. Hoe fijn is dat? Ook kan je zelf iets meenemen naar werk.

Water, water en nog meer water

Water lijkt inmiddels wel de oplossing voor al je problemen. Een droge huid, vermoeidheid en ook… honger. Ja, van water kunnen je hongergevoelens verdwijnen en dat is superfijn als jij zo iemand bent die maar door kan blijven eten. Begint je maag weer te rommelen? Neem dan flink wat slokken water en weg zijn je cravings. Let wel op dat je dit niet als vervanger gebruikt voor een maaltijd, want zo werkt het helaas niet. Als vervanger voor die paar koekjes die je wilde gaan pakken is natuurlijk wel goed.

Een eetdagboek voor een gezonde lifestyle

Door bij te houden wat je eet weet je precies hoeveel calorieën je eet en ook of je wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij word je ook geconfronteerd met je harde waarheid als jij zogenaamd ‘gezond’ bezig bent, maar ondertussen toch nog even snel langs de snackmuur gaat op het station. Schrijf dus alles op wat je eet, maar ook wat je drinkt. Misschien eet je wel heel gezond, maar als je daarnaast alleen maar frisdranken en andere dranken met veel suiker naar binnen werkt schiet het nog niet op.

Doe een sport die je écht leuk vindt

Bij een gezonde lifestyle hoort ook op z’n minst 30 minuten beweging per dag. De meeste mensen vinden dit het moeilijkste om vol te houden. Ze zijn namelijk niet gemotiveerd genoeg. Zoek daarom een sport die bij je past en die je met plezier doet. Natuurlijk is de sportschool het meest effectief voor vollere benen of een sixpack, maar als je na een paar weken al afhaakt heeft het weinig zin. Doe dus liever iets waar je iedere keer met plezier naartoe gaat. Dan hou je het veel langer vol en zal je ook echt resultaten zien. En dit maakt het natuurlijk alleen maar leuker.

Lees ook

Deze tips helpen jou om je gezonde lifestyle vol te houden

Goede voornemens: zo houd je ze wel vol

Deze tips helpen jou om je gezonde lifestyle vol te houden

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

Deze tips helpen jou om je gezonde lifestyle vol te houden

Met deze tips krijg je meer energie in de ochtend