Je bent net zo lekker bezig met gezond eten als je met ongelofelijke honger de file uit rijdt. Je hebt nog wel een uurtje te gaan in de auto en wilt eigenlijk wel iets eten. Helaas vind je langs de weg alleen maar  fastfood ketens en laat dat nou net niet hetgeen zijn waar je trek in hebt. Hetzelfde probleem kun je hebben als je deze vakantie vele uurtjes op het vliegveld doorbrengt of een Road trip gaat doen.  Maar geen nood! Goop gooide deze ultieme fast-food guide online en wij raden aan om hem eventjes op te slaan!

Gezonde keuzes

De guide vertelt je wat de meest gezonde opties zijn bij verschillende (en bekende) Fastfood ketens. Bij Panda Expres is bijvoorbeeld de zilvervliesrijst met gestoomde groenten en gegrilde kip de meest gezonde keuze. Ze behandelen ook een aantal tips en hacks om zo veel mogelijk suikers, vet of andere ongewilde ingrediënten te vermijden. Neem bijvoorbeeld Subway; in plaats van de dressing die je in zakjes bij je maaltijd krijgt, kun je gerust vragen om het ouderwetse setje olijfolie en azijn.

De handleiding raadt echter niet alleen maar salades en gestoomde groenten aan. Het behandeld namelijk ook de restaurants waar je dit bijvoorbeeld niet kunt krijgen. Oftewel er een ook een kleine sectie waarin de wat moeilijkere keuzes in restaurants als de Dunkin’ Donuts en KFC worden behandeld

Dus voor je volgende trip… Print de guide uit, maak een screenshot, schrijf het op. Jij kunt voortaan met een gerust hart een fast-food keten inlopen zonder -met tegenzin- ongezond te eten. En als je wél zin hebt in de dikke cheeseburger… dan geven we groot gelijk als die gewoon kiest!

De guide vind je hier!

Lees hier hoe je verder je vakantie gezond door kunt brengen!