Oke, misschien zijn we hier bij Freshhh en op de redactie wel een beetje gek op brownies. Of misschien ben ik het zelf gewoon! Maar ik kan er niks aan doen dat ik vaak zin heb in iets zoets, of iets specifieker, zin heb in chocolade! Maar daarentegen niet zoveel zin heb ik alle onnodige toevoegingen in al die bewerkte producten uit de supermarkt. Dus om me iets minder schuldig te voelen probeer ik graag makkelijke (ja laten we wel wezen, ook ik ben geen chefkok.. ik sta gewoon graag in de keuken) chocolade recepten. En op de 1 of andere manier kom ik gewoon vaak een heleboel hele lekkere en healthy brownie recept varianten tegen en die deel ik natuurlijk heel erg graag met jullie. Maar ik denk niet dat jullie dat heel erg vinden wel?

Heerlijke espresso brownies met pistachenoten

Stel je voor; het is zondag, het regent buiten. Een ideale dag om in de keuken te duiken en iets lekkers voor bij de warme chocolademelk in elkaar te flansen. Bij Naomi thuis staan deze fudgy vegan espresso brownies met pistachenoten op het menu. En, al zegt ze het zelf, ze zijn echt HEERLIJK!

@myfitfoodkitchen

4 ingrediënten chocolade fudge proteïne brownies

Om nou iedere dag chocolade te eten is natuurlijk niet een hele gezonde gewoonte. Maar gelukkig zijn er ook gezonde chocolade recepten, waar je wel iedere dag van kunt snoepen, zonder schuldgevoel! Zoals bijvoorbeeld deze proteïne brownies. Oké we raden je natuurlijk niet aan de gehele brownie meteen op te eten, maar een slice kan zeker geen kwaad!

Photo by gimmedelicious.com

Koolhydraatarm: 5 ingrediënten raw choco pompoen brownie

Jip haar persoonlijke favoriet en maakt ze daarom ook neét iets te vaak. Maar hé, koolhydraatarm en super lekker.. so who cares? Extra voordeel van dit recept? Je krijgt ontzettende spierballen van het pureren van de pompoen!

Freshhh

Heerlijke suikervrije brownies bak je in een handomdraai!

Soms mag je jezelf wel verwennen met een lekkernijtje. Deze suikervrije brownies zijn makkelijk om te bakken en enigszins toch nog gezond. De brownie is misschien wat kruimeliger dan je misschien van een brownie gewend bent, dit komt omdat er geen eieren aan toegevoegd zijn.

Zwarte bonen brownie recept (suiker en lactose vrij)

Deze zwarte bonen brownie is heét voorbeeld van een gezond choclade recept. Dit is namelijk een recept waar wel de smaak van echte chocolade in verwerkt zit, maar niet de ongezonde voedingsstoffen bij komen kijken. Echt om je vingers bij af te likken, zo lekker! En een ideaal guilt-free tussendoortje. Wie wilt dat nou niet?