Snoepen en toch redelijk gezond bezig zijn. Of in ieder geval niet slecht, want deze zoete snacks worden zo healthy mogelijk bereid. Iets met ‘Zorgeloos genieten?’ Wij hebben speciaal voor de zoetekauw, die toch een beetje wil opletten ‘5x zoete en toch gezonde snacks op een rijtje’ gezet. En geloof ons als we zeggen, je wilt ze alle vijf proberen!

1. Koolhydraatarme cake: Amandelmeel en macadamia noten

Link naar het recept!

Iedereen heeft wel eens zin in zoetigheid. Ontzettend lekker natuurlijk, maar vaak niet heel gezond. Vaak bevatten de taarten, koekjes, cakes en andere zoetigheden meestal ontzettend veel toegevoegde suikers of E-nummers. Bij deze cake is het anders! Het fruit geef hem toch een zoete smaak, zonder extra suiker toe te voegen, en toch is deze cake redelijk healty: koolhydraatarm en zonder toegevoegde suikers! Geniet van deze koolhydraatarme cake amandelmeel en macadamia noten.

5x zoete en toch gezonde snacks

2. Simpel te bereiden magere citroenkwarktaart

Link naar het recept!

Het is altijd een uitdaging om erg ongezonde recepten, om te bouwen tot een ‘iets gezonder’ recept. Volgens mij is dat met deze magere citroenkwarktaart aardig gelukt! Natuurlijk bevat de taart minder suiker dan normaal gesproken, maar wij vinden dat dit hem helemaal niet minder lekker maakt! Eigenlijk genieten we er zelfs des te meer van, omdat we weten dat hij helemaal niet zo slecht voor je is. Ervaar het zelf!

5x gezonde zoete snacks

3. Vers fruit gedoopt in pure chocolade: lekker als snack

Link naar het recept!

Vandaag heb ik een heerlijke snack voor tussen de middag of als toetje na het diner. Vers fruit gedoopt in pure chocolade, waarom ook niet? Verwen jezelf of andere met dit super simpel receptje.

5x gezonde zoete snacks

4. Havermout dadel koekjes: lekker als tussendoortje

Link naar het recept!

Als de koektrommel openstaat is de verleiding groot om meer dan één koekje te pakken, toch? Maar dit is niet zo heel gezond voor het lichaam. Daarom heb ik hier een gezondere variant, eentje waar je gerust wat meer van mag eten. Heel makkelijk te maken en lekker als tussendoortje!

5x gezonde zoete snacks

5. Gezonde koekjes met blauwe bessen

Link naar het recept!

Soms heb je gewoon enorme cravings naar zoetigheid. Het is dan gemakkelijk om een pak koekjes of een reep chocolade uit de kast te pakken. Toch kan het ook anders. Deze gezonde koekjes met blauwe bessen zijn gemakkelijk te maken en je hoeft je niet schuldig te voelen na het eten van vijf koekjes!

5x gezonde zoete snacks

Lees ook

5x zoete en toch gezonde snacks om van te smullen

5x Oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

5x zoete en toch gezonde snacks om van te smullen

5x de lekkerste gezonde soepen zelf maken