Vergeet dat stoppen met roken, vergeet dat meer sporten en vergeet dat ‘gezonder’ eten. We vertelden je al eerder waarom de meeste goede voornemens niet vaak lukken, maar vandaag vertellen we je een aantal voornemens die je wel gaan lukken! Met deze goede voornemens wordt jouw 2018 nog beter en leuker dan 2017!


Goede voornemens

Ten eerste moet je geen over de top veranderingen verwachten. Maak voor jezelf eens een lijstje met voornemens die er echt toe doen en die er voor kunnen zorgen dat jij in 2018 nog gelukkiger wordt. En nog even een tip tussendoor: Zet er geen datum aan vast. Begin niet precies op 1 januari, want dan gaat het al helemaal niet lukken. Begin met je voornemens wanneer jij dat wilt en wanneer jij er klaar voor bent!

Meer tijd met de kids (voor de papa’s en mama’s)

Je kinderen. Het belangrijkste in je leven en laten we die dan maar meteen op de eerste plek zetten! Quality time met de kinderen is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van je kinderen. Laat eens wat vaker dingen los en verdiep je in hun leven. Ga samen een keer spontaan op pad, of plan van te voren leuke activiteiten die zowel thuis kunnen als ergens anders. Kinderen die voldoende aandacht krijgen van hun ouders voelen zich geliefd en gewaardeerd. En laat dan ook even die telefoon thuis! 🙂

Niet elke dag is perfect

Het is natuurlijk niet normaal als je van elke dag in 2018 de beste dag van je leven wilt maken. Het is namelijk helemaal niet erg als je een mindere dag hebt. We willen elke dag maar het beste doen, het mooiste eruit zien, goede resultaten halen, maar dat kan nou eenmaal niet. Goede dagen, en mindere dagen. Vind daar je balans in. Wees gewoon eerlijk tegen jezelf en forceer je geluk niet! Is het gewoon even niet je dag? Geen paniek, dat is helemaal oké!

Verban negativiteit

Neem eens even wat afstand van alle ellende die we over ons uitgestort krijgen. Trek je eigen plan en maak je eigen leven. Laat je dus niet beheersen door negatieve gedachten. Jezelf pijnigen met negatieve gedachten en verkeerd gedrag in het verleden is een negatieve spiraal die elke keer weer opnieuw begint. Richt je dit jaar meer op loslaten en vreugdevol zijn in het nu. Accepteer het leven en leer van je fouten. Haal juist positiviteit uit de negativiteit.

Tijd voor jezelf!

Zonder wat tijd voor jezelf word je gek. We hebben gewoon allemaal wat self-time nodig, maar we vinden het vaak lastig om dit voor elkaar te krijgen. Lukt het je echt niet om dit voor elkaar te krijgen? En loopt je agenda over? Maak dan echt een afspraak voor jezelf. Neem een middag voor jezelf. Ga iets doen waarmee je echt tot rust komt en wat je leuk vind. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke massage, of misschien wil je gewoon lekker een boek lezen, of je maakt een mooie ‘winter’ wandeling!


Lees ook:

Zo creëer jij het perfecte bad moment om even tot rust te komen!

3 tips voor een opgeruimd huis en dus meer rust!

Zet in je agenda: Rust!