Een lekker warm bad na een lange dag hard werken is waar iedereen wel van houd. Maar nemen we genoeg met een simpel badje? Nee! wij willen een echt bad! Als we het doen, doen we het wel goed! Maar hoe creëer je nu dat perfecte bad? De volgende keer als je een drukke dag hebt, laat dan je badkuip vollopen en geven wij je de tips die je nodig hebt!


Badolie/zout

Kies voor een lekker ruikende badolie. Bloemen geuren als lavendel, jasmijn, iris en roos zorgen voor een relaxt gevoel en kunnen je helpen om sneller te ontspannen. Je giet de olie het best pas in het water als je badkuip half vol is. Op deze manier zal alles egaal verspreiden. Last van gespannen spieren? Dan is badzout een goed idee. Badzout is een externe spier ontspanner. Zeker bij overgevoelige, pijnlijke of gezwollen spieren kan badzout helpen om de last te verzachten. Ook helpt het de huid te zuiveren.

Tempratuur

Een warm bad is een van de beste manieren om je lichaam helemaal te ontspannen, maar wat is nou eigenlijk de perfecte temperatuur? Een ideaal bad zou tussen de 33 en 34 graden moeten zijn. Dit test je door met je pols te voelen aan het water. Niet met de hand!

Kaarsjes

Ongezellige badkamer lampen vertellen je niet meteen dat het tijd is voor een heerlijk ‘gezellig’ bad moment. Kies bewust voor kaarslicht. Zet overal in de badkamer een paar kaarsjes en geniet van jou rustgevend ‘gezellig’ bad moment.

Muziek

Om helemaal te kunnen ontspannen kan je ook muziek aanzetten. Het genre is uiteraard afhankelijk van je eigen smaak, maar muziek kan als geen ander je stemming verzachten en je heerlijk laten ontspannen.

Een extraatje

Nu je toch gaat ontspannen kun je er wel wat extra’s aan toevoegen. Doe een relaxend gezichtsmasker op en probeer eens een voedende crème voor in je haar. Ook kun je een koud washandje in je nek of op je voorhoofd leggen voor wat verfrissing tijdens het badderen.


Lees ook:

7 slechte badkamer gewoonten die we allemaal hebben!

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!

5 Dingen die je niet met nat haar mag doen!