De kroket. Hoewel deze snack van oorsprong waarschijnlijk uit Frankrijk komt, eten wij Nederlanders hem maar al te graag. Volgens onderzoek eten we per persoon gemiddeld 25 kroketten per jaar. Ter gelegenheid van Nationale krokettendag kun je op 9 oktober een gratis kroket eten op de Zuidas!

Nationale krokettendag Beckers

Nationale krokettendag

Op dinsdag 9 oktober is het zover; Nationale krokettendag. Alweer de vierde in Nederland. Deze dag is in het leven geroepen ter ere van culinair journalist Johannes van Dam. En speciaal voor deze dag hebben wij wat leuke kroket-feitjes voor jullie verzameld:

  • Kroket is afgeleid van ‘croquets’ en croquets betekend ‘knabbelen’
  • Vanaf ongeveer 1830 eten we al kroketten in Nederland
  • Een kroket staat in Nederland op de tweede plaatst van favoriete snacks, friet staat op nummer één en de frikandel op nummer drie
  • De allergrootste kroket die ooit gemaakt is, is 1,3 meter lang

Gratis vegetarische kroketten

Snackfabrikant Beckers vond deze Nationale dag extra reden voor een feestje (en wij zijn het hier mee eens!) en trakteert morgen op de Zuidas alle liefhebbers tussen 11.00 en 19.00 op een gratis vegetarische kroket. In samenwerking met gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid en Performance4You wordt dit spraakmakende eendagsproject tot stand gebracht. Vorige week werd de nieuwe vegetarische snacklijn ‘Veggie’ gelanceerd tijdens de opening van een pop-up Vegetaria. De vega-snacks lagen vanaf die dag in de Nederlandse supermarkten. Op 9 oktober pakt de snackfabrikant groots uit met een 12 meter breed billboard welke de passanten deze dag voorziet van een gratis Veggie kroket, zolang de voorraad strekt! Een 100% vegetarische kroket gemaakt van granen en soja; oer-Hollands en toch verantwoord en mee met de tijd. Ben je in de buurt van het Gustav Mahlerplein, pal tegenover trein en tramstation Amsterdam Zuid? Ga dan zeker langs!

Nationale krokettendag Beckers

Lees ook

Gratis vegetarische kroket op Nationale krokettendag – 9 oktober

Heerlijk nieuwjaar borrelhapje: Garnalen kroketjes!

Gratis vegetarische kroket op Nationale krokettendag – 9 oktober

Healthy snack: groentechips uit de oven