Wat is appelazijn en wat doet het?

Appelazijn, ook wel appelciderazijn, ontstaat door vergisting van appelsap. Het zit vaak in dressings en conserveringsmiddelen. Al jaren wordt beweert dat je door het dagelijks gebruiken van appelazijn zou je afvallen. Het verlengt het gevoel van verzadiging na het eten, waardoor je minder eet. Het zou ook je vetopslag onderdrukken. Het wordt veel door bodybuilders gebruikt om extra vet te verbranden. Naast gewichtsverlies zou het ook je bloeddruk reguleren, keelpijn verzachten en het verlichten van diarree. Klinkt als een wondermiddeltje!

“Appelazijn heeft een grotere eroderende werking dan frisdrank!”

Meer kwaad dan goed

Met nadruk op klinkt, want dit is helemaal niet bewezen! Wat wel bewezen is, is dat regelmatig gebruik van deze azijn juist veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Bij dagelijks gebruik van appelazijn zijn er gevallen dat mensen osteoporose, hypocalciëmie en hyperrenemie ontwikkelen.

Ook is er groot risico op tanderosie, door zijn pH-waarde van 3,2. Sterker nog: appelazijn heeft een grotere eroderende werking dan frisdrank! Het glazuur van je tanden wordt hierdoor verwijderd, waardoor je ernstige schade aan je gebit kunt oplopen.

Conclusie

Gebruik dus liever geen appelazijn voor het afvallen. Er komt weinig goeds uit onderzoeken: er is momenteel geen hard bewijs dat het goed zou zijn voor je gezondheid.

Je kunt beter gewoon gezond (en niet te veel) eten en genoeg bewegen om op een normaal gewicht te komen. Er bestaat geen korte termijn methode om af te vallen. Je zult er werk in moeten stoppen wat uiteindelijk resultaat zal opleveren! Neem dus gewoon lekker een appeltje om 16:00 in plaats van die vieze eetlepel appelazijn, dan weet je zeker dat je goed zit!

Lees hier nog 5 fouten die jij maakt bij het afvallen!