Wanneer je denkt aan verse groenten, denk je niet zo snel aan groenten uit blik. In de supermarkt loop je dan direct naar het versschap waar de groenten er lekker vers en mooi uitzien. Maar hoe zit het nou met diepvriesgroenten en groenten uit blik? Hoe vers zijn die nou eigenlijk?


Vers uit het versschap

Bij verse groenten denk je direct aan het versschap. Het zit tenslotte ook al in de naam. Het voordeel is dat je je eigen groenten kan uitkiezen. Welke zien er het mooiste uit? Welke zijn rijp en hebben het juiste formaat? Maar het zijn natuurlijk meer keuzen voor groenten in de supermarkt. Ook voor groenten en peulvruchten die niet in het versschap liggen. Hoe vers zijn die dan?

Optimale rijpheid

Groenten in het versschap leggen eerst hun weg af van het veld naar het schap versschap en vervolgens naar jouw keuken. Groenten uit blik worden direct na het oogsten ingeblikt en diepvriesgroenten worden meteen ingevroren. Bonduelle verpakt bijvoorbeeld bijna alle groenten binnen 4 tot 12 uur na het oogsten. De groenten worden gelost op hun optimale punt van rijpheid, smaak en nutriënten. Het gehalte aan nutriënten blijft gelijk, hoelang je het blikje ook in je keukenkastje laat staan. Dit gehalte aan voedingsstoffen doet na bereiding niet onder bij het gehalte van de bereide verse groenten.

Voedselverspilling

Nog een bijkomend voordeel van ingeblikte groenten, is dat het bijdraagt aan minder voedselverspilling. Wist jij al dat groenten op de derde plaats staat van meest verspilde voedselproducten in Nederland? We gooien per persoon ieder jaar zo’n 5,7 kilo aan groenten weg. Daar zou je ruim drie weken van kunnen eten. Ingeblikte groenten bederven niet, en dragen daarom dus nauwelijks bij aan het verlies van voedsel. Groenten uit blik zijn dus niet alleen gezond en makkelijk, maar ook nog eens goed voor de planeet!

Lees ook

Voor eens en voor altijd: hoe vers zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik?

Deze verpakking is het meest recyclebaar

Voor eens en voor altijd: hoe vers zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik?

Voor eens en voor altijd: hoe vers zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik?