Een tijdje terug begonnen wij onze reis opzoek naar de beste keuze op de menukaart. Aangekomen op onze bestemming ‘The Birdhouse in Amsterdam’, betraden wij de stedelijke jungle en genoten wij van everything in bowls and the rest on toast. Wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor de lunch. Het concept van The Birdhouse is fantastische. De hotspot in de Plantagebuurt is geïnspireerd door de vogeltuinen van het tegenovergelegen Artis.

‘Met de trekvogels mee de wereld over’

Vogels zijn er in alle maten, kleuren en soorten. Zoals de naam al verklapt, is The Birdhouse een verzamelplek voor werkelijk waar iedereen. De early birds kunnen er terecht voor koffie en ontbijt. Er is genoeg plaats om een flexwerk plekje te betreden en je laptop open te slaan. In de avond kun je met een groep, of kleiner gezelschap een van de knusse plekjes uitkiezen om te genieten van de gerechten met bijpassende wijn of een soda.

interi 5 interi 4 interi 3 interi 2 Interi 1

 

The Birdhouse, Plantage Middenlaan 46

Bij binnenkomst werden we meteen vriendelijk begroet. Er waren nog een aantal tafeltjes vrij, dus wij mochten zelf kiezen waar we wilde zitten. De hoge tafel achterin links sprak ons aan. Een toegankelijk en gezellig plekje door de fijne hoge stoelen, mooie lamp met genoeg licht en het brandende kaarsje in het midden van de tafel. Er zijn veel leuke plekjes om te zitten, allemaal anders. Een lounchebank vooraan in het restaurant, de grote bar of bijvoorbeeld een van de grote ronde tafels aan de achterkant. En dan was dit alleen nog maar de voorste gedeelte van het restaurant. Eenmaal plaatsgenomen mochten wij onze keuze maken. Óf een bowl óf iets op toast, niet zo lastig zou je zeggen? Niets is minder waar, de keuze is groot en zeer gevarieerd.

De beste keuze op de kaart

Everything in bowls and the rest on toast, en toch zo veel variatie. Verassende ingrediënten worden gecombineerd met klassiekers.

Onze favoriete gerechten:

  • Voorgerecht 1: Krab met sinaasappel, avocado, knoflook en bloemetjes
  • Voorgerecht 2: steak tartaar met truffel, french dressing en kruiden
Birdhouse 12 Birdhouse 9 Birdhouse 1

De porties waren in principe groot genoeg, maar toch konden wij het niet laten om drie hoofdgerechten te nemen. Ofja, we konden gewoon niet kiezen. Zoals altijd vroegen wij iemand met verstand van zaken om de favoriet, want die wilde we dan in ieder geval proberen. Dit is de roodbaars geworden. Zeker een favoriet, ook voor het oog!

  • Hoofdgerecht 1: Roodbaars met chioggia biet, pecan, knolselderij, verbena en karnemelk
  • Hoofdgerecht 2: Rillette van eed met witte chocolade, crouton, sinaasappel en zwarte knoflook
  • Hoofdgerecht 3: Krokante zalm met dashi, shii take, kool, wakame en noodles
Birdhouse 11 Birdhouse 2 Birdhouse 8

And of course: het dessert.

  • Nagerecht 1: Pina Colada met gemarineerde ananas, kokos, rijst en rum
  • Nagerecht 2: Forrest fruit met merengue, mousse, smoothie en spongecake
Birdhouse 10

Wij moeten toegeven dat het een moeilijke keus was, daarom gaan wij zeker nog eens terug om ook de andere gerechten van The Birdhouse te proberen. Zelf enthousiast geworden? Bekijk het menu van The Birdhouse.

Meer hotspots

Gloednieuwe hotspot: Restaurant The Birdhouse, Amsterdam

Onze keuze van de kaart kickoff: Restaurant Brooks, Amsterdam

Gloednieuwe hotspot: Restaurant The Birdhouse, Amsterdam

Nu ook geopend in 010: Foodhallen!