In de komende tijd gaan wij op bezoek bij verschillende restaurants om hier te genieten van, volgens ons, de beste keuze op de menukaart. Bijna elk restaurant geeft de keuze uit vlees, vis of plantaardig, maar wat wij merken is dat de variatie en keuze toeneemt. En hier worden wij heel erg blij van! Wij nemen jou graag mee op deze ontdekkingstocht. Daarnaast willen wij weten wat jouw mening is over onze keuze. Zouden jullie een andere keuze maken?

Deze week tijdens de kickoff: Restaurant Brooks, Beethovenstraat 43

Wij namen meteen plaats op het terras. De avondzon was nog warm genoeg, dus we konden lekker buiten zitten. De Beethovenstraat is een rustige, maar gezellige straat. Het terras en het restaurant worden gescheiden door een voetpad, wat het een knusse uitstraling geeft. Het restaurant valt eigenlijk meteen op door de grote letters met lichtjes in New Yorkse-stijl  ‘BROOKS’. We worden vrijwel meteen geholpen en er wordt water met munt op tafel gezet. Wij gaan voor een homemade icetea, welke we wel kunnen gebruiken na de warme dag.

brooks 001 brooks 01 Brooks 1 DSC_0521

Het interieur

Vanuit buiten hadden wij het al gezien, maar toch zijn we natuurlijk nog een kijkje binnen gaan nemen. Wederom de New Yorkse uitstraling waar wij heel erg van houden. Het interieur is strak en bevat geen tierelantijnen. Spiegels in veel verschillende vormen en de lampen maken het een geheel. Ons oog valt op de lange tafel, ideaal om te flexwerken is het eerste wat in mij op komt. Ook kun je achterin het restaurant door lopen naar de lobby van het hotel, waar een knusse ruimte is gecreëerd met stoeltjes en een bankje. Het design van de zaak overall is elegant en strak, de aankleding maakt het erg cozy.

Beste keuzes op de kaart

Afin, genoeg over het interieur. We kwamen natuurlijk voor het eten. Het eerste wat ons opviel toen wij kennisnamen van de kaart waren de ingrediënten die gebruikt zijn. Mooie combinaties, die je niet standaard tegenkomt. Je maakt de keuze uit een voor- en/of hoofdgerecht of een drie-gangenmenu. Naast de beste keuze op de kaart, wilde wij ook voor een gezonde keuze gaan. Wij hebben niet alleen gelet op de ingrediënten, maar ook op de bereiding van de gerechten. Hiervoor hebben we hulp van de chef ingeschakeld. Hij kon ons uitgebreid vertellen over de afkomst en bereidingswijze van de producten. Zo is niets bewerkt en kwamen wij er, tijdens het eten, ook achter dat er weinig sauzen worden gebruikt. Wat het eten trouwens helemaal niet minder smakelijk maakt. Het gebruik van de pure producten en kruiden, hebben onze smaakpupillen verrast.

En dan nu onze favoriete gerechten:

  • Voorgerecht 1: Zoete aardappel & wortel soep (v)
  • Voorgerecht 2: Burrata met geglaceerde tomaat, greens, balsamico, toast en pijnboompitten (v)
soep burrata soep burrata 1
  • Hoofdgerecht 1: Witvis Cajun met rijst met chorizo, edamame bonen, knoflook en prei
  • Hoofdgerecht 2: Ravioli gevuld met gedroogde tomaat, beurre noisette, Parmezaanse kaas en verse groenen (v)

 

Brooks ravioli brooks gerecht risotto

Natuurlijk kon een dessert niet uitblijven en daarom zijn wij verrast met een mooi opgemaakt bord met maar liefst drie desserts. Stuk voor stuk genieten.

  • Dessert 1: Champagne sorbet met vers fruit en gecondenseerde melk
  • Dessert 2: Red Velvet Cake
  • Dessert 3: Baileys parfait met zeezout-karamel-crunch

Brooks

Yes, wij hebben genoten bij Restaurant Brooks en gaan zeker ook nog eens terug! Bekijk via deze link het volledige menu en de prijzen.

Meer Hotspots

Onze keuze van de kaart kickoff: Restaurant Brooks, Amsterdam

FEBO lanceert vega grillburger en doet mee aan de 'Vegetarische Restaurantweek'!

Onze keuze van de kaart kickoff: Restaurant Brooks, Amsterdam

Sushi fans opgelet, het meeste exclusieve sushi restaurant komt naar Amsterdam!