We weten allemaal dat het wassen van ons gezicht en het verwijderen van make-up belangrijk is. Maar hoe kunnen we onze huid het best verzorgen ná een heftige zweetsessie? Dermatologist Dr. Dendy Engelman vertelt: “De huidverzorging na een training is net zo belangrijk als het afhalen van je make-up voordat je begint met trainen.”

In tegenstelling tot make-up, die je moet verwijderen zodat je huid niet gaat irriteren tijdens het zweten, is het wassen van je gezicht na een work-out om meerdere redenen belangrijk. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk vanwege het zweet, de minst voor de hand liggende reden is het feit dat je apparaten en andere tools die je met andere mensen deelt in de sportschool, aanraakt. Wanneer je vervolgens je haren vast doet, of over je gezicht heen gaat, verspreid je deze bacteriën. Dus wat zijn de beste tips voor de verzorging van je huid voor na het sporten?

Wat je wel en niet moet doen na je workout – huidverzorging


Reinig je gezicht en lichaam.

We raden natuurlijk aan om na het trainen lekker onder de douche te springen en jezelf te wassen. Mocht er echter geen tijd voor zijn of duurt het even voordat je thuis bent? Verwijder dan het zweet, viezigheid en bacteriën met een gezichtsdoekje.

Gebruik “mist”

Een goede manier om af te koelen na een work-out is een mist. Een mist is een hydraterende spray die vaak ook een hoop vitamines en mineralen bevatten die goed zijn voor de verzorging van je huid. Je hebt hier verschillende varianten van, voor bijvoorbeeld verschillende huidtypes.

Moisturize

Na het wassen van je gezicht en het koelen met de mist, kun je een moisturizer gebruiken speciaal voor het verlichten van de roodheid in de huid. Deze zal de blozende/rode huid door de uitgezette bloedvaten, kalmeren en kies je er een met een SPF? Dan zal deze tevens een bescherming bieden tegen Uv-straling.

Zo min mogelijk make-up

Als je na je work-out make-up wilt/moet dragen, is het verstandig om je gezicht niet helemaal vol te smeren met foundation. Gebruik het alleen een beetje op de plekjes die het echt nodig hebben, probeer verder zo min mogelijk te gebruiken. Je huid gloeit nog na van het trainen dus laat je natuurlijke gloed er lekker doorheen stralen.

Vermijd haarproducten

Als het kan, vermijd dan alle soorten haarproducten. Veel mensen maken de fout door zware conditoners, haarlak of oliën te gebruiken. Maar na het sporten (en warm douchen) is je lichaam nog warm en dat zorgt ervoor dat je producten “smelten”. Hierdoor komen ze ook op je gezicht terecht waardoor ze je poriën zullen blokkeren.


Lees ook:

Deze 6 krachtige planten helpen bij Acné, rimpels en een onzuivere huid

Deze fouten moet je niet maken als je een gevoelige huid hebt!

Deze natuurlijke producten zijn goed voor je huid!