Veel vrouwen hebben veel over voor een mooie, gave en soepele huid. Al jaren lang stijgt de verkoop van cosmetica en huidverzorgingsproducten voor het gezicht. Toch zijn er ook veel vrouwen die wel last hebben van een gevoelige huid of hebben andere klachten. Het gezicht is vaak erg gevoelig, waardoor veel gezichtsproducten juist een tegenover gesteld effect hebben. Er zijn een aantal dingen waardoor je deze irritaties kan tegen gaan. Voor jou hebben wij deze 5 meest gemaakte fouten op een rijtje gezet. Binnenkort geen last van puistjes en andere oneffenheden meer!


Je huid te weinig reinigen

Iedereen vergeet wel eens zijn of haar huid te reinigen bijvoorbeeld: na een avondje stappen. Toch is het echt belangrijk om dit elke dag te doen. Over het algemeen reinigen wij onze huid veel te weinig. Ook alleen het dagelijks eraf halen van make-up is niet genoeg. Als je dus alleen je make-up eraf haalt, dan bestaat er een kans dat er residu achterblijft en in je poriën gaat zitten. Je moet dus altijd je gezicht helemaal schoonmaken. Je kunt je huid reinigen met bijvoorbeeld micellair water. Ook kun je na het reinigen een moisturizer gebruiken!

Make-up kwasten niet reinigen

Je kunt je huid super goed verzorgen, maar als je kwasten nog vies zijn heeft dat natuurlijk niet zoveel zin. Wanneer was de laatste keer dat je je kwasten grondig schoonmaakte? Als je dit nog goed weet is het top! Maar weet je dit niet? Dan is het misschien de hoogste tijd om dit maar eens te gaan doen. Het beste is om je kwasten minimaal 1 keer per week te reinigen met een milde zeep of een kwasten reiniger.

Te weinig hydratatie

Veel mensen denken dat een droge huid puistjes en andere onzuiverheden tegen kan gaan. Helaas is dit dus niet zo. De oliën die van nature in de toplaag van je gezicht bestaan, zorgen ervoor dat er veel vocht in je huid blijft. Als je huid niet genoeg gehydrateerd wordt, of als de oliën niet voldoende verwijderd worden blijft dat vocht allemaal zitten. Het dagelijks gebruiken van een moisturizer kan misschien wel de oplossing zijn voor je puistjes. Je moet je gezicht op een zo zacht mogelijke manier voeden. Dit zijn bijvoorbeeld producten zonder overbodige kleur of geurstoffen.

Je huid te ruw behandelen

Heb je last van een onzuivere huid? Dan grijp je vast snel naar een zware scrub of andere behandelingen. Ook dit werkt vaak helaas het tegenovergestelde als dat veel mensen denken. Door bijvoorbeeld je huid met een zware scrub te scrubben kan je het juíst beschadigen. Gebruik vooral milde producten en kijk ook naar het soort van je dagcrème bijvoorbeeld. Je moet proberen om zo min mogelijk druk te gebruiken bij het schoonmaken. Hoe ruwer je er mee omgaat, hoe sneller de rimpels zich zullen vormen.

Niet kijken naar ingrediënten

Het kijken naar etiketten bij etenswaren gebeurt steeds vaker. Dit zouden we eigenlijk ook wel vaker mogen doen bij beauty producten. Het is belangrijk om bewust te zijn van wat je op je gezicht smeert, zeker als je last hebt van een gevoelige huid. In veel producten zitten toegevoegde geur en kleur stoffen. Maar heeft je huid dat wel nodig? Grote kans dat dan wel wat minder kan.


Lees ook:

Wat zit er nou eigenlijk precies in onze make-up?

Vegan make up, wat is het eigenlijk?

Deze make-up voorkomt verstopte poriën en is beter voor je huid