Je huid vernieuwd zich elke dag weer opnieuw, dagelijks verlies je duizenden cellen. Maar geen nood, het verliezen van deze huidcellen is  heel natuurlijk. Je kunt je huid hier zelfs een een handje bij helpen door het extra te scrubben, hierdoor wordt je huid sneller glad en wordt het mooi egaal en glanzend. Maar waar is het nou precies goed voor?


Nieuwe cellen

Als je jong bent, vernieuwt je huid zich tussen de 20 en 28 dagen, ja net zoals een slang zijn oude huid verliest en achterlaat, doen wij dat ook. Wel op een iets andere manier natuurlijk. Word je ouder, dan vertraagt het celvernieuwingsproces. Een hele mond vol, maar het proces waarbij je huid zich dus vernieuwd.  Schadelijke stoffen van buitenaf, zoals luchtvervuiling en UV straling hebben ook een behoorlijke impact op je huid. Je huid wordt er dof en raakt er verstopt van. Het scrubben van je huid helpt dus om je huid weer te laten glanzen. (hierdoor word en blijf je ook langer bruin!)

Doorbloeding

Een goede scrubbeurt kan bovendien zorgen voor een betere doorbloeding. Hierdoor zal ook de kleur van je huid verbeteren. Heb je  geen scrub in huis maar wil je toch een betere doorbloeding, dan kun je ook een goede lotion in ronddraaiende bewegingen aanbrengen op een schone huid.

Minder puistjes

Je maakt jouw verstopte poriën open. Het opgehoopte talg dat in je poriën zit gaat eruit, waardoor je minder last krijgt van puistjes. Op deze manier laat je puistjes ook verdwijnen. Ook resulteert scrubben voor het scheren in een gladder resultaat.


Hoe vaak moet ik scrubben?

Hoe vaak je moet/kan scrubben, ligt een beetje aan je huidtypen.  Heb je een droge en gevoelige huid? Dan zijn twee tot vier scrubbeurten per maand genoeg. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je je huid tot ongeveer twee keer per week scrubben.