Ooit zal er een moment in je leven komen dat je misschien twijfels hebt over de dingen die je doet. Denk hierbij aan werk, je relatie, of wellicht spelen zelfs je vriendin hierin een rol. Word ik hier echt gelukkig van? Dit kan naar boven komen als je net afgestudeerd bent en het “echte leven” is begonnen. Dan kom je zo gezegd in de ‘volwassen wereld terecht’ of misschien komt dat op latere leeftijd. Hoe dan ook, iedereen krijgt daar mee te maken en dan is het lastig om keuzes te maken.

Stel jezelf deze vraag: is dit het leven wat ik graag wil creëren?

Er zijn mensen die heel tevreden zijn met wat ze nu op dit moment doen; op werkgebied of in je privéleven. Daar is niks mis mee en als jij blij bent, dan is het goed. Voor sommige mensen is het nog een beetje onduidelijk wat ze nou precies willen omdat ze het gewoon nog niet helemaal weten. Neem vooral de tijd om daarachter te komen.  Het voelt soms verplicht om alles al op orde te hebben en daarom is het juist belangrijk om hiervoor de tijd te nemen. Wil ik carrière maken, reizen of een tussenjaar nemen? Die keuze kan niemand anders voor jou maken, behalve jijzelf.

Luister naar jouw eigen gevoel en niet naar de meningen van andere. Elke stap die je maakt, stel jezelf deze vraag: is dit het leven wat ik graag wil creëren?  Op die manier blijf je erover nadenken en zo kan je ook goede beslissingen maken.

Hoe denk ik erover?

Is dit het leven wat ik graag wil creëren? Af en toe denk ik daarover na. Ik weet het namelijk echt nog niet en ik probeer daar vooral rustig in te blijven en niet te stressen. Stap voor stap keuzes maken waar ik gelukkig van word. Ja, dit kost tijd en wie weet kom ik er pas op latere leeftijd achter wat mij echt gelukkig maakt. Ik luister voornamelijk naar mijn eigen gevoel en intuïtie.

Lees ook

Stel jezelf deze vraag: is dit het leven wat ik graag wil creëren?

6x energieke tips voor een motivational push

Stel jezelf deze vraag: is dit het leven wat ik graag wil creëren?

De stappen richting: een succesvol leven