Heb jij elke dag weer het gevoel dat je zin moet maken om naar je werk te gaan of dat je zin moet maken om die sportschool binnen te stappen? Vast en zeker heb jij hier wel eens last van (gehad). Dit is helemaal niet erg maar het kan wel een negatieve invloed hebben op jouw dagelijkse leven. Met negatieve invloed bedoel ik dat het je eigenlijk tegenhoudt dingen te doen die jij eigenlijk leuk vindt maar niet aan durft te gaan. Gelukkig heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die jou een motivational push geven.

Motivational push tip nummer 1 – Stel een doel

Zorg dat jij in welke activiteit dan ook een doel voor jezelf stelt. Door een specifiek doel te stellen zal je zien dat jij daardoor ergens harder voor gaat werken. Met jezelf uitdagen en een doel stellen bedoel ik bijvoorbeeld kleine stapjes te zetten. En met kleine stapjes bedoel ik dan weer dat je op die manier elke dag een beetje dichter bij het opgestelde doel zal komen. Waarschijnlijk zorgt dit voor de nodige motivatie, tenminste dit helpt mij wel.

Motivational push tip nummer 2 – Bewandel soms het moeilijke pad

Kies vooral niet altijd voor de weg van de minste weerstand. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat alles je áltijd makkelijk af gaat. Juist wanneer iets jou te makkelijk af gaat krijg je minder zin om het onderste uit die kan te halen. Dit sluit dus eigenlijk perfect aan bij de eerste tip. Juist wanneer je eens kiest voor hetgeen dat jij niet zo snel zal doen omdat het eigenlijk een angst voor jou vormt kom je verder. Het zal je helpen om gemotiveerd te zijn. Hierdoor zal jij de stijle en moeilijke weg bewandelen. Eenmaal aan de top voel jij je rijker dan ooit tevoren.

Motivational push tip nummer 3 – Just 5 minutes theorie

Pas de just 5 minutes theorie toe. Het werkt heel simpel, start aan het begin van de dag in je hoofd met hetgeen waar jij de nodige motivatie voor nodig hebt. Dit betekent dat jij gewoon 5 minuten neemt om die barrière door te breken. Tijdens deze 5 minuten sluit jij je ogen en focus je punt voor punt op de taken die jou te wachten staan. Denk tijdens deze minuten aan de kansen die jij hiermee voor jezelf creëert en hoe het je uiteindelijk zal uitbetalen. Aan het einde van de de taak zal jij merken dat het je significant geholpen heeft en dat de tijd op je werk of dat uurtje in de sportschool voorbij gevlogen is.

Motivational push tip nummer 4 – Beweging

Beweeg. Dit is zó ontzettend belangrijk om dat stofje, wat jij nodig hebt voor de nodige motivatie, te activeren. Sta op achter je bureau of pak de benenwagen en loop naar je afspraak of sportschool. Tijdens die beweging is het belangrijk dat jij die negatieve gedachte die jij hebt om iets liever niet te willen doen aanspreekt door te lachen, een praatje te maken of die 5 minuten focus te pakken. Door het lichaam aan te spreken met een wandelingetje zal het jou hersenen helpen actief te worden bij het focussen op een taak.

Motivational push tip nummer 5 – Inspirerende quotes

Inspirerende quotes bestaan natuurlijk niet voor niets. Ze zijn er voor een hele goede reden namelijk motivatie vinden. Dus voel jij dat jou motivatie ver te zoeken is vandaag of dat hij gedurende de dag wegzakt? Zoek een quote op die bij dat moment aansluit. Wedden dat dit jou enorm helpt door te zetten!

Bekijk ook

6x energieke tips voor een motivational push

Tips om je beter te kunnen concentreren

6x energieke tips voor een motivational push

Simpele tips om (meteen) meer energie te krijgen