Het blijkt een ding te zijn in een aantal Aziatische landen en ondertussen ook in de VS, kaasthee. Iets met gesmolten kaas gieten in je (koude) thee.. en het blijkt ook nog eens lekker te zijn? Wie gaat het testen voor ons?

Kaas + thee = kaasthee

Ja, de kaasthee bestaat uit een glas koude bloemige noten thee, met een schuimende laag (gesmolten) kaas. Een beetje zoals je normaal melk over je espresso giet voor een cappuccino, doe je hier hetzelfde met.. kaas. Het is zelfs mogelijk om de kaas nog een extra chocolade of matcha smaakje te geven.

Condé Nast Traveler-journalist Kate Springer reisde naar het Chinese Guangzhou en proefde de thee.  Ze omschrijft de kaasthee als een ‘verfrissende theemilkshake’. En blijkbaar is de thee nog lekker ook. “De zoutigheid van de kaas gaat goed samen met de bloemige noten van de thee, die door de kaas lekker romig smaakt.”

De trend starte in Taiwan

In 2010 begon de trend met de verkoop in taiwanese straattentjes. Daarna is de trend  overgewaaid naar China, Singapore, Maleisië, Hong Kong en Indonesië. En ook in de Verenigde Staten krijgt kaasthee al voet aan de grond: zaken in New York en Los Angeles serveren het gekke drankje.

Ons kikker-kaaslandje

Zodra er een trend in de VS ontstaat duurt het meestal niet zo heel lang voordat wij Nederlanders er ook aan mee gaan doen. En met deze trend? Ja.. we zijn wel een kaasland toch? Wat denken jullie? Zijn er binnenkort kaastheetjes te bestellen op het station?


Lees ook

Nieuwste cappuccino trend: de Avolatte

Onze favoriet, een heerlijk kopje cashew koffie!

Newsflash: koffie drinkers leven langer!