Deze koolhydraatarme ontbijtjes zijn lekker en ontzettend voedzaam om je dag mee te beginnen. En het mooiste: Voor deze ontbijtjes heb je minder dan 5 ingrediënten nodig!

FOTO: THEHEALTHYFOODIE.COM

Koolhydraatarm kokos en chia pudding ontbijtje

Als je denkt dat je chiazaad alleen maar voor in je smoothie of over je yoghurt kan gebruiken, dan heb je deze superfood nog niet optimaal gebruikt. Met chiazaad kun je namelijk ook heerlijke pudding maken.

Ideaal voor als je je ontbijt routine wat meer leven in wilt blazen. Het enige nadeel van het puddinkje? Het moet even een paar uur in de koelkast staan, dus je moet je ontbijt wel al de avond van te voren maken. Voordeel? Dat is heel erg snel gedaan met dit simpele en snelle recept.

Klik hier voor het recept!

FOTO: POPSUGAR.COM

Koolhydraatarme homemade ei-muffins

Deze ei-muffins zijn echt het super handig om te mealpreppen (vooraf te maken) en mee te nemen onderweg. Ideaal als je je momenteel aan een dieet of (fitness)voedingsschema houdt en je geregeld eieren moet eten. Maar ook als je gewoon een druk bestaan hebt en tussendoor een beetje gezond wilt eten.

Ze zijn lekker om als hartig ontbijtje te maken of als snack voor naar je werk. Je kunt ze namelijk makkelijk meenemen en ook koud zijn ze lekker om te eten. Het enige wat je nodig hebt is een cupcake vorm, wat groenten, eieren en eventueel wat kaas.

Klik hier voor het recept!

iStock

Blauwe bessen smoothie

Een simpeler ontbijt bestaat niet! Ook is het handig voor de mensen die ’s ochtends niet zo goed vast eten naar binnen kunnen werken.

Blauwe bessen (bosbessen) hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten , vitamines en vezels. Daarnaast heeft de blauwe kleur van de bes ook nog een aantal andere voordelen. Deze natuurlijk kleurstof helpt je namelijk het verouderingsproces van de huid tegen te gaan! (Je leest het goed, gooi die crèmepjes maar weg!) Daarnaast werkt deze ook nog ontstekingsremmend, beschermd het tegen allerlei ziekten en werkt het ook nog cholesterolverlagend. Al met al, het ideale fruit en de ideale smoothie om de dag mee te beginnen!

Klik hier voor het recept!