La Lotteria, een Italiaanse osteria aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Waar authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Overheerlijke authentieke Italiaanse gerechten met een maatschappelijke missie.

Het bijzondere pand

Na binnenkomst kregen wij zelf de mogelijkheid om rondgeleid te worden in het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland: het pand van de Goede Doelen Loterijen. Vanaf dag één bestond de wens om het pand te delen, geheel in lijn met de duurzame ambitie.

Wij willen al het onbenutte talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven op de arbeidsmarkt. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren – geen talent mag onbenut blijven! Ons motto: No social waste! – The Colour Kitchen

Voor ieder wat wils

Naast het mooie pand, is het eten natuurlijk nét zo belangrijk. Van antipasta, pasta en pizzette tot panini. Voor ieder is er wel wat wils. Om onder andere voedselverspilling helpen tegen te gaan, maken de koks gebruik van lokale en seizoensgebonden producten. Op het menu van La Lotteria vind je bijvoorbeeld een combinatie van verschillende bruschette, een overheerlijke ravioli met spinazie, ricotta, sinaasappel crumble en bbq salsa of een Italiaanse tomatensoep met crème fraîche en pesto. Nog maar een kleine selectie uit het uitgebreide menu!

Een lot uit de loterij

Bij La Lotteria betalen we met alle liefde voor ons kraanwater. De €1,50 die je per fles betaalt, wordt namelijk gebruikt voor een fantastische initiatief. Tijdens de opening is het eerste ‘lot uit de loterij’ getrokken. Dit lot is goed voor een gratis diner voor iemand die een beloning heeft verdiend. Ken jij bijvoorbeeld iemand waarvoor het financieel niet mogelijk is om uit eten te gaan? Of iemand die een avondje uit gewoon heel erg verdient heeft? Dan krijgt diegene een gratis diner en mag deze persoon daarna de volgende aanwijzen die dit ook enorm verdient. Zo ontstaat er een ketting van mooie momenten, waarbij mensen een ander iets kunnen geven.

la lotteria

The Colour Kitchen

La Lotteria wordt gerund door The Colour Kitchen. Als je het ons vraagt, een geweldig goed maatschappelijk concept. Een nieuwe kans voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in de vorm van een horecaopleiding. Ze doen ruime praktijkervaring op in één van de horecabedrijven van The Colour Kitchen. Zo maakten wij bij La Lotteria al kennis met een aantal van deze mensen die opgeleid worden tot nieuwe horecaprofessionals. Ga zelf langs om deze enorm warme plek te ervaren.

La Lotteria

Beethovenstraat 200
info@laloteria.nl
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.00 – 22.00
Zaterdag, zondag 10.00 – 22.00

Lees ook

Heerlijk eten in het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland

Deze Hilversumse hotspot mag je niet missen: MEDDENS

Heerlijk eten in het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland

Hotspot: Restaurant Kluis, een verborgen schat!