Blijf jij in de ochtend ook liever in bed liggen? Want ja, dat sporten komt later wel. Waarschijnlijk heb je de hele week al verschillende smoesjes bedacht om toch te kunnen blijven liggen. De wekker is alweer gesnoozed en je hebt jezelf maar weer omgedraaid.

Als je het niet gewend bent om in de ochtend te sporten, kan dit een hele omschakeling zijn. Ben jij niet zo’n ochtendmens maar wil je wel graag ’s ochtends gaan sporten? Dan zijn hier een aantal tips voor jou! Wie weet word jij toch nog eens een ochtendsporter.

Deze 4 tips helpen je om vroeg op te staan om te gaan sporten


1. Uit de veren

Het belangrijkste is natuurlijk dat wanneer de wekker gaat je daadwerkelijk uit bed komt. Waarschijnlijk ben jij iemand die heel vaak de wekker snoozed voordat je uit bed komt. Zet dan een paar wekker en leg je telefoon aan de ander kant van de kamer. Doordat je je bed moet uitkomen om je wekker uit te zetten ben je eigenlijk al te wakker om weer te gaan slapen. Op deze manier wordt sporten een stuk gemakkelijker. Als je dit een week volhoudt zul je merken dat het een stuk makkelijker zal gaan dan de eerste keer. Succes!

2. Start meteen

Een goede training begint met een goede warming up, dus fiets een keer naar de sportschool in plaats van de auto te pakken. Je bent dan tegen de tijd dat je aankomt al een beetje opgewarmd en helemaal klaar voor je workout. Ook ben je meteen wakker, waardoor je meer gefocust bent tijdens het sporten. Je training zal hierdoor alleen maar effectiever worden.

3. Wees voorbereid

Wanneer je vroeg opstaat om te gaan sporten kan het nog wel eens voorkomen dat je door je slaperigheid iets vergeet mee te nemen. Het kan helpen om de avond voordat je gaat sporten alles klaar te leggen, zodat je niks vergeet. Denk dan aan je sportkleding, sportschoenen, waterfles, een handdoek en een proteïne reep voor als je daarna gelijk door moet naar werk of school.

Een goede afspeellijst tijdens je oefeningen kan ook heel fijn werken. Zoek daarom de avond voor je gaat trainen een goede afspeellijst op of maak er een voor jezelf. Dit voorkomt dat je dit nog allemaal moet doen in de sportschool. Je kunt dan meteen aan de bak!

4. Meet je resultaten

Zorg ervoor dat je je resultaten goed blijft meten. Doe dit niet iedere dag, dan zie je namelijk niet zo snel verbetering, maar doe dit bijvoorbeeld elke week of iedere twee weken. Ga bijvoorbeeld op de weegschaal staan. Dan is het wel aan te raden dit op een vast tijdstip te doen. Kies wat voor jou het beste werkt. Bedenk wel dat cijfers op de weegschaal niet altijd wat zeggen, want spieren wegen ook mee.


Lees ook:

Zo word jij een ochtendmens, wie wil dat nou niet?

Citroenwater in de ochtend, waar is het goed voor?

Wat is het beste tijdstip om te sporten: ochtend of avond?