Ja je leest het goed, vandaag, 19 mei, is het de officiële, nationale Pizza Party Day! En omdat we allemaal fan zijn van pizza’s (of in iedergeval, bijna allemaal) moet dat dus gevierd worden. En dat kun je op verschillende manieren doen. Misschien heb je al wel ontbeten met je favoriete Nutella pizza, of ben je van plan om vanavond een lekker vette hap te bestellen, uit eten te gaan óf je eigen pizza te maken. Om wat inspiratie op te doen. Hebben we hier onze eigen pizza favorites, een hotspot en een tof event op een rijtje gezet.

Heerlijke zelfgemaakte Spelt bodem pizza

Omdat pizza helaas niet altijd even gezond is. (Lees: veel suiker en zetmeel in de bodem, ongezonde (hoeveelheid) kaas, teveel olie en andere vette troep erop.)  Gingen wij zelf experimenteren bij het maken van onze eigen (gezonde) pizza bodem. Pizza eten zonder schuldgevoel! Super leuk ook om met je kindjes, je neefjes en nichtjes, je partner, je vriendinnen of gewoon zelf, te maken.

The Amsterdam Pizza Run!

Misschien vind je het veel leuk om de nationale pizza day ietsje later en op een iets andere manier te vieren dit jaar. Want the Amsterdam pizza run is toch wel een heel gaaf (en grappig) event om bij te zijn.

Pizza Hotspot: Mastino V

Als je vanavond zin hebt om ergens een hapje te eten, Mastino V is de eerste pizzeria waar ze alleen glutenvrije (vegetarische en vegan) pizza’s serveren! En geloof me, ook de vleesliefhebbers (I see you!) zullen hier ontzettend genieten, want ze zijn gewoon TE LEKKER!

Tortilla (ontbijt) pizza’s

Geen zin om je eigen bodem te maken? Je kunt je pizza ook super easy op een tortilla wrap maken. Bak hem in een bak een beetje krokant, doe er wat nutella (of pindakaas) en stukjes banaan op en je hebt de perfecte ontbijt-pizza. Maar je kunt ze ook voor het avondeten gebruiken. Maak ze met wat tomaten saus, groentes, kip en een beetje kaas en doe ze in de oven en voila!

Geïnspireerd? Laat ons op Facebook weten hoe jij je pizza party day hebt gevierd!