Al last van de griep of een verkoudheid en probeer je hem met alle macht tegen te houden met een hele rits vitamine pillen? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Gelukkig zijn er genoeg middelen om de griep tegen te gaan, maar niet alles daarvan is natuurlijk. Wij hebben voor jou 4 natuurlijke manieren gevonden om je weerstand te verhogen zodat je sneller opknapt bij een griep of een verkoudheid, of nog beter, je de bacillen zo min mogelijk kans geeft!


Zink uit je voedsel

Behalve vitamine C, is zink ook een goed hulpmiddel om sneller op te knappen. Volwassenen moeten ongeveer 20-40 mg zink per dag binnen krijgen. Etenswaren waar zink in zit zijn onder andere: Spinazie, pompoenpitten, noten, pure chocolade, bonen en champignons. Voor de vlees en vis eters, er zit zink in rund, en lamsvlees en oesters.

Gember shots

De winnaar in de strijd tegen gezondheidsproblemen is toch echt gember. Gember staat in de Chinese geneeskunde al langer bekend als wonder wortelknol, en de voordelen zijn nu ook met wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Gember bevat namelijk ontstekingsremmende stoffen en werkt pijnstillend.

Voorkom infecties en virussen met knoflook

Niet iedereen zal blij worden van het idee, maar knoflook, en vooral rauw en vers, is een natuurlijk antibioticum. Aan knoflook wordt al langer een heilzame werking toegeschreven tegen hoge bloeddruk, aderverkalking en allerlei schimmels. Het is vooral een antioxidant waarvan de zwavelhoudende componenten bacterie dodend werken. Dun gesneden in olijfolie of honing en 3 keer per dag nemen. Als het kauwen op een rauwe knoflook je iets te ver gaat, kun je uiteraard ook de knoflook verwerken in gerechten of knoflooktabletten nemen.

Verstopte neus en overtollig slijm

Je hebt hem vast vaker gehoord, maar het helpt echt! Stomen! Druppel een mix van essentiële oliën bestaand uit pepermuntolie, lavendelolie, citroenolie en eucalyptusolie in een kom heet water, gooi een handdoek over je hoofd en inhaleer. Snuit daarna een paar keer goed je neus. Je kunt ook een soort crème maken met dezelfde oliënmix en een neutrale vaste olie zoals kokosolie. Smeer dit dan op je borst of op je voorhoofd.


Lees ook:

Dit moet je eten als je denkt dat je ziek wordt!

Dit zijn de effecten van het koude weer op je lichaam!

Waarom je ‘gezonde dieet’ ervoor kan zorgen dat je vermoeid bent