De zomer is net begonnen, maar het sportschool seizoen is al weer een tijdje bezig. Dit zagen we aan de mensen die massaal hun hardloop schoenen aan trokken en met de eerste zonnestralen weer begonnen te rennen en aan de overvolle cardio sectie in de sportschool. Summerbodies in progress. Het wintervachtje moet weer verdwijnen en de sixpacks komen weer tevoorschijn, en nee, dan doelen we niet op die 6 biertjes. Dat bierbuikje moet namelijk juist verdwijnen. Lees je dit nu als man zijnde, ben je dit jaar te laat begonnen en heb je een lichtelijke dad bod? Geen probleem! Volgens Richard G. Bribiescas, hoogleraar aan de universiteit van Yale is dat een goede zaak.

Bierbuikje

Professor Bribiescas zegt dat vrouwen zich eigenlijk meer aangetrokken voelen tot mannen met een zogenaamde ‘Dad Bod’, oftewel een bierbuikje. Kenmerkend hiervoor is een lagere testosteron gehalte, minder spiermassa en meer vet. Zo schrijft hij dit in zijn boek How Men Age.  Daarnaast schijnt dat de ietwat stevigere man een grotere kans heeft op een langer leven dan de dunnere mannen.  Dat blijkt uit het onderzoek van de professor waarin hij beweert dat de ietwat stevigere man een minder grote kans heeft op het krijgen van een hartaanval en prostaatkanker, toch wel een fijn idee  niet?

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je als man zijnde nu nooit meer naar sportschool hoeft te gaan, maar vanuit een evolutionair perspectief is het zinvol.

Mannen hoeven nu geen mammoeten meer te doden of vechten voor grotten. Het enige wat ze nu hoeven te doen is een trouwe vriend, echtnoot en (eventueel) een goede vader te zijn. Wanneer ze dit doen maakt het voor hun vriendin eigenlijk niet meer uit of je een bierbuikje hebt. Ze houdt toch wel van je, right ladies?

Echt is een beetje sporten, vooral nu de zomer nadert, wel heel erg goed voor je. Maar dat bierbuikje, is geen dealbreaker..

Hoe denken jullie hierover ladies?