Eindelijk, we mogen de sportschool weer in! Net op tijd om nog even hard aan je summerbody te kunnen werken! Het voelt waarschijnlijk wat onwennig. Laten we eerlijk zijn, hoe lekker je ook bezig was de afgelopen tijd: sporten in een sportschool is toch weer heel iets anders. Allemaal mensen om je heen die ook nog eens steunen, kreunen, zuchten en zweten. Daar voel je je misschien niet meteen prettig bij. Met deze tips stellen wij je gerust en laten we zien dat veilig sporten in de sportschool echt kan!

1. Kies je plek

Waarschijnlijk is het best gek om weer voor het eerst de sportschool in te stappen. Waarschijnlijk is er wel het een en ander veranderd. Kijk goed rond en bedenk wat je nodig hebt voor de training die je wil gaan doen. Sportscholen doen er alles aan om de ventilatie te optimaliseren. Wil jij je extra veilig voelen? Kies een plek die dicht bij het raam zit zodat je constant frisse lucht krijgt. Benieuwd naar onderzoek over aerosolen in de lucht in sportscholen? Dan is dit een interessant artikel om te lezen.

2. Sprayen, sprayen, sprayen

Met al die verschillende mensen die dezelfde apparaten en gewichten gebruiken is het heel belangrijk om goed schoon te maken. Grote kans dat je sportschool dat zelf ook goed in de gaten houdt, maar neem alles voordat je gaat zitten en dingen vastpakt nog even af met een desinfecterende spray. Desinfecterende handgel mag overigens ook niet meer in je standaard sportschool uitrusting ontbreken..

3. You do You 

Geef jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Vind je de eerste keer in de sportschool overweldigend? Ga naar huis en doe daar een lekkere thuis workout. Ga na wat jou een vervelend gevoel gaf en of je dit de volgende keer misschien zelf kunt voorkomen. Voel niet de druk van naar de sportschool moeten nu het weer kan. Je goed voelen is ook onderdeel van veilig sporten in de sportschool. Doe wat voor jou goed voelt!

4. Let op jezelf

Nu er allerlei regels en voorschriften zijn, zijn we gewend erg op elkaar te gaan letten. Probeer dit juist niet te doen. Sporten doe je voor jezelf, om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Hoe meer je op anderen let en of zij zich wel aan alle regels houden, hoe meer het jouw ontspanning in de weg zal staan. Zorg ervoor dat je zelf alles netjes volgens de regels doet en laat los hoe anderen hiermee omgaan. Daar kun je helaas niets aan veranderen. Als het goed is let het personeel in de sportschool op om ervoor te zorgen dat veilig sporten in de sportschool voor iedereen mogelijk is.

We hopen je hiermee een beter voorbereid en veiliger gevoel te geven. Zo niet? Ook niet erg. Sport lekker thuis en in de buitenlucht, daar kun je net zo hard aan je conditie en kracht werken als in een sportschool.