Je spendeert tijd samen, je werkt aan je conditie of je spieropbouw én je kunt tegelijkertijd je hoofd even leeg maken. Win-win? Er zijn in ieder geval veel mensen die zeggen dat samen sporten je relatie versterkt. Er zitten in ieder geval heel wat voordelen aan. Benieuwd welke dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje! 

1. Je brengt samen tijd door

Waar je normaal gesproken apart gaan sporten en daarnaast tijd voor elkaar vrijmaakt, ga je nu lekker samen en zie je elkaar dus des te meer. Natuurlijk dien je daarnaast ook nog tijd vrij te maken buiten de sportschool, maar samen lekker sportief bezig zijn brengt je dichter bij elkaar. Is sporten meer een momentje voor jezelf? Neem die tijd dan ook, maar bedenk dat het ook al een sportieve activiteit samen is om een rondje te gaan fietsen en de natuur in de buurt te ontdekken.

2. Werken aan je conditie

Natuurlijk wil je dat je partner fit is. Vooral omdat dit meestal samengaat met een goed humeur. Tijdens het sporten kun je je gedachten even uit zetten en je werkt samen aan je conditie en dus ook aan je lichaam.

3. Je hebt meer gemeen

Wanneer je samen sport heb je iets gemeen. Naast het samen sporten hou je waarschijnlijk ook rekening met wat je eet. Het helpt om samen gezond bezig te zijn, zo kun je elkaar motiveren om die zak chips niet in huis te halen of om vaker gezond te koken samen. Bovendien kun je samen een nieuwe sport beginnen en daar een uitje van maken met zn tweeën. Denk bijvoorbeeld aan padellen of suppen, snowboarden, surfen, wandelen, fietsen. De opties zijn eindeloos en misschien ontdekken jullie een gezamenlijke hobby!

4. Beter in je vel

Het is algemeen bekend dat wanneer je sport; je beter in je vel zit. Je maakt tijdens het sporten namelijk dopamine aan. Dit hormoon zorgt voor een geluksgevoel. Soms is het lastig om in de sleur van het dagelijks leven dit gevoel dagelijks met je partner te hebben. Ga samen sporten en vul jullie dosis dopamine gezamenlijk aan. Wanneer je samen sport, zit je beide dus beter in je vel. Minder kans dat de een chagrijnig is of discussies opzoekt.

Ga dus snel samen met je lief de sportschool in of trek je hardloopschoenen aan en ga naar het park, als het weer het toelaat natuurlijk! Natuurlijk kun je ook thuis samen sporten. Check deze 5 workouts om samen met je partner thuis te doen, zweet en lol gegarandeerd.