De voeding die je van te voren eet is belangrijk voor het verloop van je workout. Als je sport, is je lichaam druk bezig het bloed door je lijf te pompen. Omdat je je spieren meer gebruikt dan normaal, is hier meer energie voor nodig. Doordat je lichaam hier zo hard voor werkt, gaat er automatisch minder bloed naar je maag. Om problemen in je buik te voorkomen is het daarom beter je maag niet te hard aan het werk te zetten. Natuurlijk zijn er sporters met een sterke maag, die het best wel kunnen hebben. Maar over het algemeen kun je voor het sporten beter van deze 9 producten afblijven.

1. Bonen

bonen

Vooral voor vegetariërs en veganisten zijn bonen de ultieme bron aan eiwitten. Over het algemeen is het dus ook heel goed om bonen te eten. Ze zitten vol met vezels, proteïnen en andere gezonde voedingsstoffen. Bewaar je bonen wel liever voor na het sporten. Je lichaam doet er namelijk langer over om deze vezelrijke bonen te verteren. Tijdens het sporten kan dit zorgen voor maagklachten. DAt heeft weer als gevolg dat je misselijk of duizelig wordt en dat je vervelend krampen krijgt. Precies wat je niet wil hebben bij een workout!

2. Kruisbloemige groenten

crucifere groenten

Bij kruisbloemige of crucifere groenten hebben we het onder andere over broccoli, bloemkool, spruitjes, paksoi en boerenkool. Ondanks het feit dat dit hele gezonde groentes zijn, staan ze er ook om bekend dat ze winderigheid veroorzaken. Deze groentes zitten namelijk vol met zwavel. Hoe meer zwavel je eet, hoe meer zwavel er uit moet. Dit komt uit je lichaam in de vorm van scheten. Door het sporten wordt dit nog erger, dus als je niet al windend je training wil uitvoeren, kun je je broccoli beter niet eten voor je workout.

3. Zuivelproducten

zuivel

Zuivelproducten als melk, kaas en yoghurt moet je altijd eten ná je training. Door het hoge vetgehalte kun je last krijgen van maagzuur tijdens het sporten. Ook kan het je een vermoeid gevoel geven. Daarnaast kan zuivel, net als crucifere groenten, winderigheid veroorzaken.

4. frisdranken

soda

Frisdranken, bruisend water en bier zorgen ervoor dat je maag zich vult met gas. Dit geeft een opgeblazen gevoel en het veroorzaakt winderigheid. Geen fijne combinatie tijdens een yogales! Daarnaast zitten frisdranken vaak vol met suiker. Dit geeft je een hele korte piek met veel energie, die weer net zo snel verdwijnt. Waardoor je je uiteindelijk extra moe voelt. Ook geeft het je niet de juiste hydratatie, beter is het dus om gewoon water te drinken!

Ook lezen: 10 x eiwitrijke snacks voor na het voedsel

5. Vet en gefrituurd voedsel

vet voedsel

Voor je naar de sportschool gaat, is het beter om vet voedsel als friet, burgers en pizza te vermijden. Deze zitten namelijk vol met verzadigde vetten, die je lichaam lastig kan verteren. Als je met zo’n maaltijd op gaat sporten, is de kans groot dat je last krijgt van kramp, diarree of misselijkheid.

6. Fruitsap

sap

Ondanks dat fruitsap je hydrateert en koolhydraten heeft (wat je nodig hebt voor een workout), is het niet slim een groot glas sap te drinken voor je sport sessie. Het bevat namelijk veel fructose, dit wordt niet makkelijk door je lichaam verteerd. Die slechte vertering veroorzaakt kramp. Ook kan fruitsap maagzuur verergeren. Over het algemeen kan het geen kwaad een keer wat fruitsap te drinken, maar doe het tijdens een maaltijd en minstens een uur voor je workout.

7. Pittig eten

pittig eten

Waar je smaakpapillen blij zijn met een lekkere pittige maaltijd, is je sportende lichaam dit minder. Je kan het voor een workout beter ontwijken. Het zorgt namelijk voor een slechte spijsvertering en het veroorzaakt maagzuur. Dit kan nogal pijnlijk of vervelend worden, waardoor je je workout niet gemakkelijk kan afronden.

8. Zoete lekkernijen

gebakje

Gebak, donuts, ijsjes en koekjes staan allemaal op de lijst van eten dat je niét moet eten voor je workout. Ze zitten vaak vol met vetten afkomstig uit olie, room en boter. Net zoals ander vet voedsel veroorzaakt dit kramp, diarree en misselijkheid. Daarnaast zijn ze ook een enorme bom aan suiker. Daarvan is bekend dat het je vermoeid maakt. Niet wat je nodig hebt om goed te sporten dus!

Ook lezen: Deze 3 dingen maken jouw workout effectiever