De kans is groot dat jij, net als wij bij Freshh, toe bent aan een vakantie. Gezien de omstandigheden van het afgelopen jaar heeft dit er voor veel mensen niet in gezeten. Juist in deze tijd waarin er zo veel dingen aan de hand zijn, is het nodig soms even te ontsnappen. Voorheen deden we dit door een weekje naar het buitenland of een klein stedentripje. Wat kunnen we dan nu doen om even bij te komen van alles?


Naast dat we het heerlijk vinden om op vakantie te gaan, is het ook nog eens erg goed voor ons. Dat blijkt onder andere uit dit onderzoek dat is gepubliceerd in de New York Times. Wanneer je jaarlijks op vakantie gaat verlaagt dit het risico op hartziekten. Ook zorgt regelmatig een reisje maken er voor dat je over het algemeen beter slaapt.

Het belang van een vakantie is dus groot. Zoals we al eerder zeiden zit het er nu helaas even niet in. Om toch met een oplossing te komen hebben we 7 tips voor jullie om op vakantie te kunnen in je eigen huis of omgeving. Want bedenk ook dat een vakantie in eigen huis veel voordelen kan hebben. Je hoeft namelijk geen drukke vliegvelden te doorkruisen, niet in de rij te staan voor een museum of ruzie te maken voor het beste plekje bij het zwembad!

1.Lees boeken en kijk films die je meeslepen

Wanneer je op reis gaat is de voorpret vaak een van de leukste onderdelen. Dit beleef je bij het uitzoeken van alles wat mogelijk is op je droombestemming. Lees daarom boeken en bekijk films over jouw ideale vakantiebestemming. Het is al heerlijk om hier over te kunnen dromen. Als het later zo ver komt dat je eindelijk op je droombestemming bent, ben je ook nog eens goed voorbereid.

2. Ga op een culinaire reis

Ook al kan je dan niet naar de landen toe, je kan wel het eten proberen! Wil je altijd al eens naar Mexico? Ga dan eens aan de slag met Mexicaanse recepten. Of droom je er van eens een land in Azië te bezoeken? Ga dan eens aan de slag met een van deze Indiase of Thaise curry’s. Of associeer jij het eten van een watermeloen altijd met je vakantie?  Haal die dan in huis! Op vakantie haal je misschien elke ochtend een vers gebakken stokbrood met wat croissantjes, dit kun je thuis ook doen!

3. Speel een nieuw spelletje

Probeer eens een nieuw spelletje. Vooral een spel dat uit een ander land komt zorgt voor een vakantie ervaring binnen je eigen huis. Daarnaast helpt het ook om het kind in je zelf weer eens naar buiten te halen. Als je een ideale bestemming in je hoofd hebt, zoek dan naar een spelletje dat daar vandaan komt. Bij het spelen van jeu de boules denken we bijvoorbeeld allemaal meteen aan Frankrijk. Ook zal het herinneringen ophalen van alle keren dat je in een Frans dorpje liep en de plaatselijke bevolking dit spel met de ballen zag spelen. Wil je het wat verder weg zoeken? Probeer dan eens mahjong, een klassiek Chinees spel! Elk land waar je van droomt heeft wel zijn eigen spelletjes. Maar als je graag naar Spanje gaat is het misschien geen goed idee om op zoek te gaan naar een stier om mee te vechten.

 

4. Verbreed je muzikale horizon

Muziek is misschien wel de makkelijkste en meest effectieve manier om een bepaalde sfeer te voelen. Wil je graag het gevoel hebben dat je je op een tropisch strand bevindt, zet dan ees wat Caribische muziek op! Ook kun je met Italiaanse muziek het gevoel creëren alsof je door een Italiaans dorpje loopt. Wil je eens wat anders proberen? Zet dan wat etherische ijslandse muziek op en waan je zelf in het dromerige landschap waar Ijsland bekend om staat.

 

Ook lezen: 7 lifehacks voor een gelukkiger en gezonder leven