Tegenwoordig willen veel mensen uit hun comfortzone stappen, maar aan de andere kant vinden mensen het vaak te spannend om iets nieuws aan te gaan, vooral als je op jezelf bent aangewezen. Maar naast dat het gewoon heel gaaf is om een avontuur in je eentje aan te gaan, zijn er ook veel voordelen die erbij komen kijken als je alleen op vakantie gaat.

Waarom het de moeite waard is om alleen op vakantie te gaan


1. Je leert jezelf beter kennen

Als je alleen op reis gaat, leer je jezelf een stuk beter kennen. Je komt erachter dat jij je grenzen beter zult leren kennen en hoe ver je deze grenzen kunt verleggen. Er is alle tijd en ruimte om meer naar jezelf te kijken en even afstand te nemen van je leven. Je zult veel meer in het nu leven doordat je alleen bent en nadenkt over je eigen leven.

2. Vrijheid

Je zal je heel vrij voelen doordat je heel goed zelf weet waar je zin in hebt. Als je een stuk wilt gaan wandelen, ga je wandelen. Je hoeft niks met iemand te overleggen en kan alles doen waar jij zin in hebt.

3. Je komt sneller in contact met andere mensen

Als je alleen op reis gaat, dan leg je sneller contact met andere mensen die ook alleen op reis zijn. Hier houd je vaak heel leuk contact aan over. Reizigers delen immers dezelfde ervaring!

4. Je stapt uit je comfortzone

Mensen zijn erg gehecht aan vaste routines en automatisch gedrag. De vaste routines en het automatische gedrag zorgen ervoor dat je niet te veel hoeft na te denken. Vaak is het voor je persoonlijke ontwikkeling goed om uit je comfortzone te stappen. Wanneer je namelijk uit je comfortzone stapt, prikkel, stimuleer en daag je jezelf uit. Je doet op deze manier nieuwe ervaringen op, en vergroot hierdoor je kennis en je vaardigheden.