Beauty-foods, voeding die niet alleen gezond voor je is, maar die ook erg goed is voor je huid. Echte beauty-foods zijn vaak plantaardige producten die je uit de natuur kan halen. Beter voor de dieren, milieu en uiteraard voor jou en je huid! Veel groente, fruit en de juiste eiwitten en vetten kunnen wonderen doen voor jou huid. Deze beauty-foods zijn in ieder geval een goede start! Wij hebben voor jou een aantal echte beauty-foods op een rijtje gezet om jezelf en je huid een heerlijke boost te geven!


Spinazie

Deze supergroente bevat antioxidanten en phytonutriënten die de huid tegen de zon beschermen. Daarnaast houdt het bètacaroteen en luteïne de huid elastisch en dat laat je ogen sprankelen. Spinazie kan je rauw of gekookt eten. Door het de koken kan je lichaam de voedingsstoffen beter openen dus wij raden je aan om het gekookt te eten!

Blauwe bessen

Deze heerlijke kleine besjes bevatten meer antioxidanten dan ander fruit of andere groenten. Deze beschermen de huid tegen vrije radicalen zoals de zon, luchtverontreiniging en stress. Ook helpen deze bessen tegen huidveroudering. Neem in de zomer elke dag een handje blauwe bessen of mix ze in een heerlijke smoothie.

Granaatappel

Dankzij het ellagisch zuur en punicalagin in granaatappels blijft je huid in een topconditie. Ten eerste beschermt het tegen vrije radicalen als ze zon, stress en luchtvervuiling en ten tweede zorgt het ervoor dat je huid collageen blijft aanmaken. De hoge hoeveelheid vitamine C helpt daarnaast ook nog tegen rimpel vorming.

Olijf olie

Gebruik extra-virgin olijfolie als dressing of om licht en kort in te bakken. Het zit vol met goede vetten die de huid soepel houden en voor een goede circulatie zorgen.

Avocado

Ook avocado’s bevatten goede vetten en veel vitamine E. Dit houd de huid elastisch en hersteld de huid. Houd je niet van avocado’s? Mix dan een halve avocado door je favo groente smoothie en je proeft er niks meer van.


Lees ook:

Deze fouten moet je niet maken als je een gevoelige huid hebt!

Laat je huid weer stralen met dit all natural avocado gezichtsmasker

Een stralende huid? Neem deze punten mee in je dagelijkse routine