Als we in de spiegel kijken zien we graag een egale, gezonde en stralende huid. Helaas heeft onze huid met deze vrieskou, regen en gure wind, heel wat te verduren tijdens de winter. Naast dat een goed dieet een must is voor een gezonde huid, kunnen ook deze 6 simpele trucjes je helpen stralend voor de dag te komen.

1. Niet elk verzorgingsproduct en niet elke cosmetica is goed voor elk huidtype.

Zorg dus dat je producten zijn afgestemd op je huidtype en leeftijd. Daarnaast is het belangrijk dat je producten zonder parfum gebruikt. Geurstoffen maken namelijk de huid gevoeliger en zorgen voor irritatie.

2. Teveel alcohol en koffie is een no go voor een stralende huid.

Het drinken van veel (rode) wijn en koffie verwijdt de aderen en veroorzaakt grove poriën. Acne en diepe rimpels zijn ook een effect van overmatig gebruik van deze drankjes.

3. Reinig je kwasten.

Make-up kwasten zitten vol met smerigheid en bacteriën en Brits onderzoek wijst uit dat 72% van de vrouwen nooit hun make-up kwasten schoonmaakt. Er zijn speciale reinigers te verkrijgen maar je kunt ook natuurlijke shampoo zonder alcohol erin gebruiken.

4. Zet je douche iets minder warm.

Die rode en ruwe huid die je na het douchen hebt is de oorzaak van het lichtjes verbranden van je huid. Het zijn namelijk de bloedvaten die je huid proberen te verkoelen die deze roodheid creëren. Daarnaast verlies je door de hitte goede hydraterende oliën die in je huid zitten.

5. Reinig je huid elke dag.

Ook als je geen make-up draagt. Ook zonder make-up gaan je poriën namelijk dichtzitten. Reinig ’s ochtends en ’s avonds voor het slapengaan je gezicht. Tegenwoordig heb je ook speciale gezicht/huid borstels waarmee je de poriën goed schoon krijgt.

6. Blijf van je gezicht af.

Ook al was je je handen 30 keer, op je vingers zitten bacteriën. Daarom is de meeste simpele tip die we kunnen geven: Blijf van je gezicht af. De bacteriën op je handen en vooral die op je telefoon(!) zijn dé bacteriën die onnodige puistjes veroorzaken.